Konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, sier at en rekke hoteller skal gjenåpnes i løpet av mai. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Thon Hotels gjenåpner flere hoteller

Thon Hotels gjenåpner sju hoteller i Oslo og ett i Bergen i løpet av mai. I tillegg gjenåpnes fire franchisehoteller.

– Etter en svært utfordrende og tøff tid for norsk reiseliv, er vi nå glad for å kunne gjenåpne sju Thon-hoteller i Oslo og ett i Bergen. Disse har vært midlertidig stengt på grunn av lavt belegg under koronakrisen, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotels har opprettholdt et overnattingstilbud til dem som har hatt behov for det gjennom koronakrisen, men enkelte hoteller har vært midlertidig stengt på grunn av lavt belegg og i byer hvor Thon Hotels har flere hoteller.

Thon Hotels, som har ca. 10 300 rom fordelt på 73 hoteller i Norge, ser nå en positiv utvikling på bookinger.

Sterkt søkelys på smittevern

Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo er ett av hotellene som gjenåpnes i mai. (Foto: Morten Holt)

De åtte hotellene i Oslo og Bergen gjenåpner 20. og 25. mai. Thorvaldsen forteller at hotellkjeden har et stort søkelys på smittevern og følger alle nasjonale anbefalinger fra helsemyndighetene.

Hotell som gjenåpner 20. mai:

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Thon Hotel Europa

Thon Hotel Cecil Thon Hotel Terminus

Thon Hotel Astoria

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Hotell som gjenåpner 25. mai:

Thon Hotel Storo

Thon Hotel Oslofjord

Franchisehoteller som gjenåpner i mai er:

Thon Hotel Baronen (4. mai)

Thon Hotel Storgata (18. mai)

Thon Hotel Andrikken (25. mai)

Thon Hotel Narvik (25. mai)

Turist i eget land

– Koronakrisen førte til at all konferansevirksomhet stoppet opp og at de utenlandske turistene uteble. Nå satser vi på nordmenn som vil feriere i eget land, og Oslo og Bergen er attraktive destinasjoner både vår og sommer. Det er mange som trenger et avbrekk fra mye hjemmetid. Vi har strenge hygienetiltak på våre hoteller og det er god plass slik at gjester kan holde avstand fra andre. Vår prisbelønnede hotellfrokost serveres nå ved bordet og gjester kan velge fra en à la carte-meny.

– Norske turister vil ikke kunne erstatte belegget vi hadde før koronakrisen, men vil bidra til å hjelpe reiselivsnæringen i Norge som er den bransjen som er hardest rammet. Hotellovernattinger er også positivt for nærliggende lokale aktører og kan bidra til at norsk økonomi kan bli litt bedre i en krevende tid. Mer enn 175 000 personer er sysselsatt innen norsk reiselivsvirksomhet og vi håper at denne bransjen gradvis vil kunne komme tilbake, sier Thorvaldsen.

Permitterte i jobb igjen

– Våre medarbeidere gleder seg til å ta imot gjester igjen og yte den gode servicen som Thon Hotels er blitt kjent for. Mange av våre medarbeidere har dessverre blitt permittert den siste tiden. Det er positivt både for oss som arbeidsgiver og for norsk økonomi at vi kan tilby noen av dem jobb igjen. Vi vil fortløpende åpne flere hoteller som er midlertidig stengt dersom vi opplever økt interesse, sier Morten Thorvaldsen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS