Foto: Wil Lee-Wright

Tror på drømmehelg med Trøndersk Matfestival

150 utstillere er påmeldt Trøndersk Matfestival i Trondheim helga 29. til 31.juli. Festivalsjef Brit Melting mener det er stor optimisme tross et krevende år. samtidig arrangeres også Bryggerifestivalen.

– Vi tror publikum lengter etter en festivalhelg i Trondheim, og vi tar smittevern og trygge omgivelser på alvor, sier festivalsjef Brit Melting.

Tror på drømmehelg

Festivalsjef Brit Melting. (Foto: Wil Lee-Wright)

Utstillere gleder seg til å møte publikum igjen. Vi har en god dialog med kommuneoverlegen i Trondheim, og har oppsatte møter fremover. Jeg tror det blir en drømmehelg i Trondheim med både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, samtidig med Olavsfest, sier Melting.

Hun understreker at arrangøren Oi! Trøndersk Mat og Drikke har tatt høyde for restriksjoner i planleggingen med å gjøre arrangementene skalerbare slik at de er tilpasset koronasituasjonen på gjennomføringstidspunktet.

European Region of Gastronomy

Som første region i landet har Trondheim og Trøndelag fått status som European Region of Gastronomy i 2022. Derfor er årets tema for Trøndersk Matfestival internasjonalisering. Utstillere har blitt utfordret til å presentere seg på engelsk.

– I år er det en slags generalprøve før neste år. Da er Trondheim og Trøndelag European Region of Gastronomy, og vi håper å få mange tilreisende som vil oppleve vår matregion. Da er det viktig at vi er forberedt. Vi må friske opp engelsken i måten vi presenterer oss på og er vertskap, sier Melting.

Tapte tre millioner kroner i fjor

Daglig leder for Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Aslaug Rustad. (Foto: Wil Lee Wright)

Fjorårets avlysning ga et tap på rundt tre millioner kroner. Oi! Trøndersk Mat og Drikke har søkt kompensasjonsmidler, men ikke fått svar.

– Først var det ingen ordninger å søke på. Det har vi jobbet mye med for å kommunisere godt inn til departementet. I slutten av januar sendte vi inn en søknad og venter fortsatt på svar. Mens vi venter på svar på den nasjonale ordningen, er vi så glade for å ha fått ekstra midler fra både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune for å komme oss over kneika. Det setter vi stor pris på, sier daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Aslaug Rustad, i pressemeldingen.

Her finner du mer informasjon om festivalene og Oi! Trøndersk Mat og Drikke:

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS