Tang på menyen.
Tang på menyen.

Ny konkurranse for unge kokker

Nå inviteres det til en ny kokkekonkurranse, som er åpen for alle kokker under 30 år som har tilhold langs kysten av det nordlige Atlanterhavet.

Den nye kokkekonkurransen for kokker under 30 år har fått navnet «NORA Arctic Young Chef».
Den nye kokkekonkurransen for kokker under 30 år har fått navnet «NORA Arctic Young Chef».

– Vi inviterer alle unge kokker på Island, Færøyene, Grønland og langs kysten av Norge fra Rogaland og nord til Finnmark, samt Svalbard. Konkurransen har fått navnet «NORA Arctic Young Chef», melder Katrine Remmen Wiken i den norske arrangementskomiteen.

I Norge vil den innledende konkurransen finne sted torsdag 12. september 2024, i forbindelse med ArktiskMat-symposiet i Mosjøen. Av dem som melder seg, vil en jury velge ut seks til åtte kokker eller matentusiaster under 30 år til å konkurrere.

Søknadsfristen er 20. mars 2024.

Gjeve premier

NORA

NORA står for «Nordatlantisk Samarbeidsnettverk», og er et initiativ som fremmer samarbeid og kulturell utveksling, blant annet innen mat og kulinariske tradisjoner i Nord-Atlanteren regionen, inkludert Island, Færøyene, Grønland og kyst-Norge.

Samarbeidet mellom NORA og ArktiskMat i partnerskap med Bodø2024, er en plattform som fremmer ungdomsengasjement og talentutvikling blant kokker og matentusiaster i denne regionen.

Remmen Wiken opplyser videre at NORA vil dekke reise og overnatting for dem som blir valgt ut til å delta i den nasjonale konkurransen.

Vinnerne av de nasjonale konkurransene vil motta 10 000 danske kroner, og gå videre til NORA-finalen, der vinneren får 25 000 danske kroner og en invitasjon til å delta i en ukes arbeidsopphold på Michelin-restauranten Koks på Færøyene (reise og overnatting dekket av NORA).

Dette må søkerne svare på

* Alle søkere må sende inn en søknad og svare på følgende spørsmål:

* Hva er dine tanker om samarbeid i nordatlanterhavsregionen?

* Hvordan bidrar du til samarbeid blant kokker/matbransjen i regionen?

* Hvilke tre underutnyttede ingredienser vil du bruke? (Med 'underutnyttede' menes lett tilgjengelige ingredienser som ikke vanligvis blir brukt til mat, selv om de kanskje har blitt brukt tidligere.)

* Hvilken lokal- eller tradisjonell rett lager du best?

Du finner mye mer om konkurransen her

Søknaden sendes til Jason Ball i Nordnorsk Kompetansesenter MAT på e-post: jasbal1@vgs.nfk.no

Les også: Samler nordnorske mat- og drikkeprodusenter i en ny digital katalog

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS