Illustrasjonsfoto: Tom Haga/Det Norske Måltid
Illustrasjonsfoto: Tom Haga/Det Norske Måltid

Rekordpåmelding til Det Norske Måltid 2017

Nær 200 produkter er påmeldt når fristen denne uka går ut for Det Norske Måltid, som i år markerer 10 år med norsk kvalitetsmat.

Publisert
Fra Det Norske Måltid 2016. (Foto: Det Norske Måltid)
Fra Det Norske Måltid 2016. (Foto: Det Norske Måltid)

– Hordaland topper listen med Trøndelag og Rogaland hakk i hæl. Det er som forventet. Men vi er gledelig overrasket over at de nordligste fylkene samlet har stor påmelding, akkurat som vi ser at Agderfylkene også er tungt inne, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Økt oppmerksomhet

Et systematisk arbeid har pågått det siste halvåret for å spre ordet om konkurransen i sterke matmiljøer både nasjonalt og regionalt. Det Norske Måltid samarbeider også tett med dyktige dommere fra hele landet som er gode ambassadører for landets viktigste matpris.

– Tidligere vinnere merker at de får økt oppmerksomhet, bedre markedsadgang og dermed bygges stolthet internt hos produsentene. Å være finalist eller å vinne er et kvalitetsstempel som betyr mye. Produktet er evaluert og kvalifisert i flere ledd, og dermed er troverdigheten for kvalitet veldig god, påpeker Austigard og Skretting.

Flest påmeldte i «Årets øl»

De understreker at både Matmerk, Innovasjon Norge, Nærings- og fiskeridepartementet og Landbruks- og matdepartementet er viktige samarbeidspartnere for å lykkes.

I de 13 kategoriene er det «Årets øl» som har flest påmeldte, tett fulgt av «Årets ost» og «Årets sjømat foredlet».

– Det er gøy å se at store industrielle bryggerier har meldt på noen av sine ølsorter, og konkurrerer med de mindre nisjebryggeriene. Dette blir en spennende konkurranse, påpeker Skretting.

Delfinaler den kommende måneden

Den siste uken i august og gjennom hele september blir det delfinaler og juryering landet rundt, i Stavanger, Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo.

Den store matgallaen og jubileumsfinalen blir i Stavanger 12. januar 2018. Billettsalget er allerede i gang. Even Ramsvik skal komponere finalemiddagen av de 39 finaleproduktene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS