Den danske vinneren Jimmi Hansen sammen med ett av jurymedlemmene, Juha Lihtonen. (Foto: Arrangøren)

Vant Nordic Ruinart Challenge

Kokk og sommelier Jimmi Hansen fra Danmark vant konkurransen Nordic Ruinart Challenge 2017, som arrangeres av champagnehuset Ruinart. Men sommelieren Francesco Marzola, som arbeider på Voss, fikk også gode skussmål.

Publisert

Konkurransen, som inviterer Skandinavias beste sommelierer, ble arrangert for tredje år på rad, denne gangen i Helsinki i Finland.

Seks norske deltakere

Totalt konkurrerte 19 sommelierer i blindtesten, der Hansen ble kåret til vinner. Nivået var i år så høyt at dommerne valgte å trekke frem tre deltakere i tillegg til vinneren: Francesco Marzola fra Norge, Tina Johansson fra Sverige og Martin Nordell fra Finland.

I årets konkurranse stilte Norge med seks deltakere: Aleksander Iversen fra Restaurant Omakase, Fredrik Kristoffer Aga fra Colonialen Restaurant i Bergen, Andreas Høgfeldt fra Vintage Kitchen, Simon Zimmermann fra Restaurant Happolati, Natalie Jansen fra Restaurant A L’Aise og nevnte Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen på Voss.

– Jeg hadde ikke forventet å vinne, så det ble en ekstra gledelig overraskelse. Min bakgrunn som kokk ga meg et fortrinn, i og med at deler av konkurransen innebar food-pairing, forteller Hansen.

Fokus på roséviner

Deltakerne gjennomgikk en 40-minutter lang blindtest av fire utvalgte viner med fokus på roséviner. Premien i år er en fire dagers tur til Ruinart Maison i Champagne sammen med de andre internasjonale vinnerne av konkurransen.

– Juryen er veldig imponert over nivået på deltagerne i år, spesielt når man tar i betraktning vanskelighetsgraden av årets utfordringer. Konkurransen berømmes blant sommelierer, og vi har høye forventninger til de kommende årene, sier jurymedlem Frédéric Panaïotis, Chef de Cave Ruinart.

Juryen

Årets jury besto av Fréderic Panaïotis, Cellar Master of Ruinart, Juha Lihtonen, redaktør av magasinet Fine Wine, Samuil Angelov, Head of Sommelier Association, og journalisten Essi Avellan.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS