Scandics administrerende direktør i Norge, Svein Arild Steen-Mevold (til venstre) og direktør for mat og drikke i hotellkjeden, Morten Malting. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic serverte to tonn grillmat i Tromsø

For å hedre folkefesten rundt sykkelrittet Arctic Race, inviterte Scandic Hotels hele Tromsø på gratis grillfest søndag 13. august. To tonn med grillmat – fordelt på om lag 8000 porsjoner, gikk med!

Publisert
Tromsøværingene spiste to tonn grillmat da Scandic serverte under Arctic Race. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic er offisiell samarbeidspartner til sykkelrittet Arctic Race of Norway.

– Vi ønsket å gi noe tilbake til alle sykkelfans som bidrar til at Arctic Race of Norway er et unikt idrettsarrangement med en fantastisk profilering av Nord-Norge. Som stolt samarbeidspartner og sponsor er dette vår måte å takke alle som har bidratt, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Foto: Scandic Hotels

To tonn grillmat

Grillfesten fant sted på Stortorget midt i Tromsø sentrum. Scandic med leverandører spanderte maten, og på menyen stod blant annet langtidsrøkt oksebryst, grillet kyllingspyd, vegetarburger, og trendy poke bowl med laks og ris.

Mange kokker bidro til grillfesten i Tromsø. Her er Grilstad og Haugen -Gruppen representert. (Foto: Scandic Hotels)

– Når man inviterer til fest, så håper man selvfølgelig på mange gjester og god stemning. Tromsøværingene dukket opp i hopetall, og med deilig mat, tusenvis av fornøyde mennesker og til og med godt vær, så ble dette den festen vi hadde drømt om, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

10 kokker bidro

Hele to tonn grillmat fordelt på ca. 8000 porsjoner gikk unna på tre svært hektiske timer.

8000 grillporsjoner ble servert. (Foto: Scandic Hotels)

– Vi hadde så stor pågang at vi valgte å starte grillfesten en time tidligere enn planlagt. Til slutt satt vi ikke engang igjen med et eneste kyllingspyd eller en pølse, og vi anslår at ca. 5000 mennesker var innom vår grillfest, sier Malting.

Til sammen har rundt ti kokker fra flere Scandic-hoteller og fra leverandørene Grilstad og Haugen-Gruppen vært i sving i flere dager for å forberede festen.

«Monstergrill»

En spesialinnkjøpt «monstergrill» på hele to tonn med eget røykekammer sørget for at kokkene hadde de beste forutsetningene for å servere deilig grillmat. Grillen, som går på både ved og kull, ble fyrt opp allerede kvelden i forkant, og stykker med oksebryst fikk godgjøre seg i røykekammeret i ti timer før servering.

– Alle de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått tyder på at gjestene har spist og kost seg. Det inspirerer til å finne på flere lignende stunt i fremtiden, sier Malting.

10 Scandic-kokker bidro til serveringen. (Foto: Scandic Hotels)

Scandic er nemlig ikke ukjent med å skape folkefest eller servere mat til mange gjester. Under fjorårets Arctic Race inviterte Scandic til verdensrekordforsøk i Bodø. Sammen med 5000 bodøværinger satte Scandic ny uoffisiell verdensrekord med et sammenhengende frokostbord på hele 536,2 meter.

Les også: Verdens lengste frokostbord – i Bodø

Les også: Frokoststunt på Preikestolen

Ser frem til neste år

– Nå skal vi nyte alle de positive reaksjonene vi har fått fra tromsøværingene, og så gleder vi oss allerede til neste års utgave av Arctic Race of Norway. Selv om løypa foreløpig ikke er kjent, så er jeg overbevist om at det vil bli nok en folkefest og den best tenkelige markedsføringen av vår nordligste landsdel, sier Steen-Mevold, som selv kommer fra Mosjøen i Nordland.

Leverandørene som bidro til Scandics grillfest var blant andre Grilstad, Haugen-Gruppen, Coca-Cola, Køltzow, EngrosFrukt, Nortura og Bama.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS