Espen Vesterdal Larsen (til venstre) og Jostein Medhus eier nå alle aksjene i Kulinarisk Akademi. (Foto: Morten Sjøvik)

Har overtatt alle aksjene i Kulinarisk Akademi

Espen Vesterdal Larsen og Jostein Medhus har kjøpt alle aksjene i Kulinarisk Akademi i jubileumsåret 2018.

Publisert

Det hele startet med å snu alle steiner for å kutte kostnader. Etter en trang start i 2008, har bedriften gått med overskudd fra 2010. I 2012 ble KA en gasellebedrift i DNs årlige kåring.

Det er nå 18 fast ansatte hos Kulinarisk Akademi i Maridalen og i Mathallen. Fra venstre Espen Vesterdal Larsen, Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Marius Lyngestad Myrstrand, Céline Vannson, Jonas Model, Morten S. Haakenstad, Ole-Kristian Hyttebakk, Kenneth Pettersen, Jostein Medhus og Tine Vang Petzold. Heidi Iren Hansen, Anette Berger, Kristian Rønnestad, Andreas Lønn Johannessen og Michael Eliseussen Sommarset var ikke til stede da bildet ble tatt. 1 september kommer to nye kokker inn i staben; Morten Sjøvik og Karoline Guneriussen. (Foto: Morten Sjøvik)

10 år med Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi feirer 10-årsjubileum i år, etter at selskapet ble etablert på det som var igjen etter konkursen i Gastronomisk Institutts satsing i Oslo, med Knut Kloster som eier.

I 2012 kom nevnte Vesterdal Larsen og Medhus inn på eiersiden i bedriften, og nå, i 2018, har de to kjøpt ut Knut Klosters Frydenbygg AS.

Espen Vesterdal Larsen og Jostein Medhus. (Foto: Morten Sjøvik)

I fjor (2017) omsatte Mathallen for 27,9 millioner. Av dette var overskuddet etter skatt på 3,7 millioner kroner. Totalt har nå Kulinarisk Akademi 18 fast ansatte.

På egne ben

Når Vesterdal Larsen og Medhus nå eier alle aksjene i Kulinarisk Akademi AS, innebærer dette at Kulinarisk Akademi står helt på egne ben, uten tilknytning til kjeder eller systemer som kan definere selskapets virksomhet og retning. «Med en solid stab og sunn økonomi er grunnlaget bra for å utvikle KA videre i årene fremover», sier Espen Vesterdal Larsen.

– Vår visjon er å være landets fremste kompetansesenter for mat og drikke, og vi har mange av de største talentene i Norge i staben. Her kan dyktige fagfolk utvikle både seg selv og vårt gastronomiske fagmiljø, uttaler Espen Vesterdal Larsen, som også er daglig leder for KA.

– Men uten en ekstraordinær og ekte lidenskap for mat og drikke kommer vi ikke langt her! skynder han seg å legge til.

Eierne

Espen Vesterdal Larsen (daglig leder) har jobbet på KA siden oppstarten i 2008. Han har oppnådd en rekke topplasseringer med kokkelandslaget i perioden 1997-2008, hvor gull i Worldcup 2006 og olympisk mester i 2008 står som høydepunktene.

Jostein Medhus har vært manager for det norske kokkelandslaget og har bred erfaring fra blant annet Oro, Park Hyatt Zurich og Straen Fiskerestaurant.

Kulinarisk Akademi har gitt ut tre bøker, deriblant prisbelønte «Kok & stek». (Foto: Paul Paiewonsky)

Gastronomisk kraftsenter

Et selvstendig KA uten tilknytning til kjeder eller systemer skal vokse videre som et gastronomisk kraftsenter.

Både Vesterdal Larsen og Medhus har deltatt aktivt i utviklingen av selskapet og de to sentrene i Oslo, og begge arbeider på til daglig på Kulinarisk Akademi.

I oktober 2012 åpnet også Kulinarisk Akademi avdeling i Mathallen, og ga ut sin første bok – «Sushi på norsk». I 2014 lanserte KA «Saus & kraft» og i 2016 «Kok & stek», og sistnevnte ble for øvrig kåret til årets kokebok 2016.

Mat- og vinkurs

KA holder mat- og vinkurs, både faste kurs som er åpne for alle interesserte, eller skreddersydde spesialkurs. Dessuten utdanner KA vinkelnere, og driver bransjerelatert konsulentvirksomhet.

KA avdeling Sagene (Maridalsveien 87): Ca. 1000 kvadratmeter, og har i tillegg til to kjøkken også eget auditorium og flere møterom.

KA avdeling Mathallen (Vulkan): Ca. 400 kvadratmeter i messaninen (andre etasje) i Mathallen. Avdelingen har tre kjøkken som kan brukes hver for seg eller samlet.

Les mer på Kulinariskakademi.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS