Cecilie Grøsland (fra venstre), som skal lede Fursetgruppens storsatsing på kantine, gründer og eier Bjørn Tore Furset og direktør for marked og drift i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot. (Foto: Simen Ishaug/Fursetgruppen)

Fursetgruppen med storsatsing på kantine 

Fursetgruppen, en av Norges ledende restaurantaktører, starter med kantinedrift. Selskapet planlegger å bli en betydelig aktør i kantinemarkedet, med en estimert omsetning på rundt 200 millioner kroner i et femårsperspektiv. 

Publisert

Selskapet lanserer satsingen nå i august med å overta kantinen på Rosenholm Campus i Oppegård.

Etter en omfattende anbudskonkurranse har restaurantgruppen overtatt kantinedriften på Rosenholm Campus, IBMs gamle hovedkvarter på 43 000 kvadratmeter i Oppegård kommune.

Fursetgruppen lanserer med dette sin satsing på det norske kantinemarkedet.

Les også: Kantineoperatøren 4Service starter restaurant

Vil bli en betydelig aktør i kantinemarkedet

Bjørn Tore Furset, gründer og eier av Fursetgruppen, Bjørn Tore Furset, sier at selskapet planlegger å bli en betydelig aktør i kantinemarkedet med en estimert omsetning på rundt 200 millioner kroner i et femårsperspektiv.

– Kantine supplerer våre etablerte tjenester innen restaurant og catering, og vi mener det er rom for en aktør som oss i dette markedet. Vi skal ha fokus på kvalitet, høy fagkompetanse og mat basert på gode og kortreiste råvarer – slik vi allerede gjør ved våre restauranter, sier Furset.

Hentet fra konkurrenten

Til å lede kantinesatsingen har Fursetgruppen nylig ansatt Cecilie Grøsland. Grøsland har 16 års erfaring fra kantinemarkedet, de siste tolv årene fra Fazer Food Services. Før det var hun gründer og medeier av kantineselskapet KantineRingen, som ble kjøpt opp av Fazer i 2006. Grøsland mener Fursetgruppen har forutsetningene til å ta en tydelig posisjon i markedet.

– Fursetgruppen er allerede et anerkjent selskap innen restaurant og catering, med et solid salgs- og markedsapparat i bakhånd. Kombinasjonen av dette gir oss muligheten til å tilby fleksible og profesjonelle løsninger for gårdeier og bedrifter – både innenfor konsept, måltidsløsninger og leveranse, sier Grøsland.

Kantiner i endring

Det norske kantinemarkedet er i endring. Ulike aktører har startet satsinger innenfor alt fra rene økologiske og vegetariske løsninger, til utkjøring av restaurantmat i lunsjen. Ifølge Bjørn Tore Furset er utviklingen en naturlig konsekvens av et økende matfokus i samfunnet.

– Nordmenns bevissthet rundt hva vi spiser øker. De fleste er nå opptatt av et sunt og godt kosthold, og jobbmåltidet er intet unntak. For oss som en restaurantaktør blir det en spennende utfordring å servere variert, smakfull og sunn mat til de samme gjestene – hver dag, sier Furset.

Skape merverdi

Fursetgruppen er i flere prosesser og har planer om å åpne en rekke kantiner de neste årene. Først ut er Rosenholm Campus, der selskapet gikk seirende ut. Rosenholm Campus huser 90 ulike bedrifter og totalt 700 mennesker. Konkurransen ble gjennomført av gårdeier Aspelin Ramm.

– Vi var opptatt av å velge den leverandøren vi mener vil skape mest merverdi for våre leietakere. Valget falt på Fursetgruppen fordi de fremstod nye og annerledes, med en kompromissløs innstilling til kvalitet på maten, sier direktør for marked og drift i Aspelin Ramm, Mona Aarebrot, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Fursetguppen

Fursetgruppen ble startet i 1997 av Bjørn Tore Furset, og er i dag en av Norges ledende aktører innen restaurantdrift og catering.

Gruppen har over 500 ansatte fordelt på et hovedkontor og 22 ulike restaurantkonsepter, hvert sted med sin egen sjel og karakter og med søkelys på et høyt kvalitets- og kompetansenivå.

Blant restaurantene er Ekebergrestauranten, Grand Café, Maaemo, Festningen Restaurant og Ling Ling Hakkasan

Les mer på  Fursetgruppen.no

Powered by Labrador CMS