Scandic skal bygge Trondheims største hotell. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Scandic bygger Trondheims største hotell

Scandic Hotels befester sin sterke posisjon i Trondheim-regionen, og bygger nå det som vil bli det største konferansehotellet utenfor Oslo-området. Hotellet, som skal åpnes i 2022, får 425 rom og konferansefasiliteter på mellom 3500 og 4000 kvadratmeter.

Publisert
Kartet viser hvor det nye Scandic-hotellet skal bygges. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

Hotellkjeden har inngått en langsiktig leieavtale med Bane NOR Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom om å drifte et nytt hotell som bygges i bydelen Nyhavna.

Scandic åpner etter planen dørene til det nye hotellet i 2022.

Scandic Hotels administrererende direktør i Norge, Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Morten Holt)

God representert i Trondheim-regionen

– Det er en glede å kunne annonsere at vi skal åpne det som blir Trondheims største hotell. Vi ser frem til å styrke vår posisjon i Trondheim ytterligere, og ikke minst å bidra til å skape et nytt og spennende miljø i bydelen Nyhavna, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Scandic er allerede godt representert i Trondheim med Scandic Nidelven, som nylig er utvidet og kan skilte med Norges beste frokost, Scandic Lerkendal som åpnet for fire år siden, Scandic Solsiden og Scandic Bakklandet.

I tillegg har kjeden Scandic Hell ved Værnes, som pusses opp i disse dager for nesten 100 millioner kroner.

Ruster Trondheim for de store konferansene

Trøndelag er en viktig region for Scandic. Når det nye konferansehotellet åpner, blir det Scandics sjette hotell i Trondheim- regionen (med Værnes). Det nye hotellet får 425 rom, gode treningsfasiliteter, flere restauranter og barer i tillegg til byens største møte- og konferansearealer, med største sal på over 1500 kvadratmeter.

– Det innebærer at Trondheim blir rustet til å ta imot flere virkelig store konferanser og kongresser som i dag gjerne legges til Oslo eller Gardermoen, sier Steen-Mevold.

Hotellmarkedet i Trondheim er i vekst, og hotellovernattingene har økt med nesten 115 prosent de siste ti årene. Scandic-sjefen er imidlertid skråsikker på at hotellet vil bidra til å trekke enda flere reisende til Trondheim og Nyhavna og skape positive ringvirkninger for det lokale næringslivet.

Nyhavna en ny bydel under utvikling

– Ved å etablere et stort og flott hotell er vi sikker på å gi byutviklingen i den nye bydelen et løft ved å skape en attraktiv møteplass for byens befolkning samt for tilreisende. Vi ser dessuten en klar tendens i markedet til at flere konferansegjester trekker inn til de store byene. Trondheim er en by med stort potensiale som konferansedestinasjon, blant annet fordi byens beliggenhet «midt» i landet og med gode flyforbindelser til øvrige landsdeler, sier Mevold videre i pressemeldingen.

Hotellet vil ligge rett ved både tog- og busstasjon, med kun fem minutters gangavstand fra Nedre Elvehavn, også kjent som «Trondheims Aker Brygge», hvor du finner både kjøpesenter, butikker, restauranter og kafeer.

Nyhavna er et område i Trondheim i stor endring. Havneområdet har vært preget av industri, men nå skal mye gjøres om til boliger og næringsvirksomhet. Den nye bydelen, med unike kulturminner og nærhet til vannet, blir en perle både for byens befolkning og for turister.

Bane NOR Eiendom og Scandic

Det er Bane NOR Eiendom som utvikler hotellet sammen med Utstillingsplassen Eiendom. Arkitekt er Narud Stokke Wiig. Det er kun tre måneder siden Scandic kunngjorde et annet nytt hotellprosjekt sammen med Bane NOR Eiendom, Scandic Voss.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss. Nyhavna har potensial for å bli en levende og attraktiv bydel i Trondheim, og et flott, nytt hotell her vil gi byutviklingen en «flying start». Vi er meget fornøyd med at det er Scandic som skal drive det nye hotellet. Scandic er en av de ledende aktørene i hotellmarkedet og har lang erfaring med å drive store, sentralt beliggende hotell, sier Petter Eiken, administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

Scandic og Utstillingsplassen har tidligere jobbet sammen om utvikling av flere nye hoteller, og gründer av Utstillingsplassen, Terje Haugan, er svært tilfreds med å delta i utviklingen av et nytt storhotell i Trondheim.

– Hele Nyhavna-området er det neste store transformasjonsområdet sentralt i Trondheim, og Utstillingsplassen deltar også i utviklingen av nærmere 1000 nye boliger i bydelen, sier Haugan.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS