Site Manager for Sodexo hos DNB, Pål Pettersen. (Foto: Sodexo)

Først i Norge med klimaberegning av menyen

Som første restaurant i Norge klimaberegner nå Sodexo alle varmretter selskapet serverer i personalrestauranten hos DNB. Det vil si at gjestene kan se på menyen hvor stor mengde CO2-utslipp en lunsjrett av kjøtt-, fisk- og vegetar bidrar til.

Publisert

– Vi ønsker å gi våre kokker og kjøkkensjefer mer kunnskap om miljø, og gi dem verktøyene som gjør at de kan planlegge menyer med lavest mulig CO2-utslipp, sier Site Manager for Sodexo hos DNB, Pål Pettersen.

Tilbakemeldingene fra gjestene har vært positive. Mange uttrykker at det er nyttig å vite hvor klimavennlig man spiser.

– Klimautfordringene er reelle og vi er nødt til å se på alternativer til det tradisjonelle matforbruket. Sodexo ønsker å være i førersetet her. Det vil uansett være mulig for alle våre gjester å velge det som passer best for den enkelte, forsikrer Pettersen.

Velger smartere

Sodexos samarbeidspartner Klimato har utviklet web-kalkulatoren der kjøkkensjefen kan regne ut hvor mye hver enkelt rett slipper ut av klimagasser.

– Gjennom å velge måltider merket med "Lav" vil gjesten bidra til å redusere dagens matrelaterte utslipp i Norge. Det utgjør en markant forskjell fra dagens nivå, sier Erik Olsen, Country Manager i Klimato.

I dag står matindustrien for ca. 25 % av alt CO2-utslipp i verden.

Har redusert utslippet

– For å kunne nå FNs klimamål, må vi drastisk endre måten vi konsumerer på. Hva vi spiser er det enkleste og mest effektive et enkeltmenneske kan gjøre noe med, sier Olsen.

Det slutter Pål Pettersen i Sodexo seg helhjertet til. Klimamerkingen er innført på sju av Sodexos personalrestauranter i Sverige og Finland, og selskapet er nå i gang i Danmark og Norge.

– Der ser vi at utslippet er redusert med 15 % etter at de startet med å klimamerke rettene.

– Målet vårt vil alltid være å redusere karbonavtrykket, sier Pettersen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS