Daglig leder for Citybox, Eivind Hjulstad. (Foto: Citybox)
Daglig leder for Citybox, Eivind Hjulstad. (Foto: Citybox)

Citybox doblet belegget mot markedet

Hotellkjeden Citybox har klart å oppnå et belegg som er markant høyere og nesten det dobbelte av markedet ellers. Samtidig har hotellkjeden nå åpnet et nytt hotell i Tallinn i Estland.

Fra ett av rommene på Citybox i Oslo. (Foto: Citybox/Annemeranda Photo)
Fra ett av rommene på Citybox i Oslo. (Foto: Citybox/Annemeranda Photo)

Nylig skrev DN en artikkel om beleggstall i de store byene i Norge og spesielt Oslo har hatt en voldsom nedgang. Citybox kan fortelle en annen historie; hotellkjeden har klart å oppnå et belegg som er markant høyere og nesten det dobbelte av markedet.

Nesten dobbelt belegg av markedet i Oslo og Bergen

I Bergen hadde Citybox et belegg på 93,7 % i juli mot markedet som hadde 55,2 %. Revpar for hotellet var langt over det markedet klarte. I Oslo havnet belegget noe lavere på 70 % mot markedet som lå helt nede på 35,6 %.

– Juli har vært en veldig god måned for oss, og med tanke på situasjonen vi nå er i så er vi veldig fornøyd. I starten av sommeren var vi bekymret for utviklingen, men vi kastet oss raskt rundt og iverksatte en rekke tiltak. Viktigste av de var Prisgarantien på dobbeltrom som vi lanserte i starten av juni. Lokketilbud og høye rabatter har vi aldri vært noe tilhengere av. I vår mening blir det å lure gjestene. Vi ønsker heller å holde lave priser jevnt over, konstaterer daglig leder, Eivind Hjulstad, og legger til at salgstallene for august også ser veldig lovende ut.

Viderefører prisgarantien

Hotellrom hos Citybox. (Foto: Citybox/Annemeranda Photo)
Hotellrom hos Citybox. (Foto: Citybox/Annemeranda Photo)

Med «Prisgarantien» garanterer Citybox å ha de laveste prisene på dobbeltrom innenfor samme kategori i Oslo og Bergen. Garantien startet som et tiltak for å få i gang salget etter åpningen og var i første omgang tiltenkt å vare ut fellesferien og til 15. august. Det er nå bestemt å videreføre «Prisgarantien» til høsten.

– Vi har fått med oss at mange har valgt å utsette ferien som følge av koronautbruddet. Derfor har vi besluttet å utvide Prisgarantien på dobbeltrom til 1. oktober, forteller Hjulstad.

Hotellkjeden var en av mange som måtte stenge som følge av Covid-19. I midten av mai åpnet de opp både hotellene i Bergen og Oslo, og har nå fått brorparten av de ansatte tilbake i arbeid.

– Vi er også svært glad for at vi stort sett har fått de aller fleste av våre ansatte tilbake i jobb og at det med stor sannsynlighet vil fortsette slik. De ansatte har gjort en fantastisk jobb den siste tiden, og har virkelig trådd til der det trengs. Uten de hadde vi ikke klart å levere slike resultater, sier Hjulstad.

Åpner nytt hotell i Tallinn

Citybox har åpnet et nytt hotell i Tallinn i Estland. (Foto: Citybox/Martin Hannus)
Citybox har åpnet et nytt hotell i Tallinn i Estland. (Foto: Citybox/Martin Hannus)

I mars var det planlagt åpning av kjedens nyeste tilskudd og første hotell utenfor Norge, Citybox Tallinn. Som følge av Covid-19 ble den planlagte åpningsdatoen utsatt til august.

– Midt opp i det hele åpnet vi også vårt nye flaggskip Citybox Tallinn i Estland 1. august. 272 rom, rett ved havnen og sentrum i byen i det nye Porto Franco-området. Hotellet har utsikt til sjøen på ene siden og den historiske gamlebyen på den andre siden, forteller Hjulstad.

Saken fortsetter under bildet

Fra ett av rommene på det nye hotellet i Tallinn. (Foto: Citybox/Martin Hannus)
Fra ett av rommene på det nye hotellet i Tallinn. (Foto: Citybox/Martin Hannus)

– Tilbakemeldingene så langt har vært over all forventning. Tallinn er en litt gammeldags hotellby, det er mye gamle senger og priser som ikke henger sammen med det man faktisk får. Her blir vi en utfordrer som tilbyr et nytt og moderne rom, med gode senger til en bra pris, forteller han.

Tenker nytt

– Citybox er hotellkjeden som tenker nytt. Vi har kvittet oss med minibar, pikkolo, romservice og tv. I stedet gir vi deg et moderne og rimelig hotelltilbud med gratis wi-fi i alle rom, selvbetjent innsjekking, sentral beliggenhet og lave priser. Betjeningen vår er usynlig, men dukker opp på minuttet om du trenger oss, sier Hjulstad.

Citybox har nå to hoteller i Bergen, ett i Oslo og ett i Tallinn.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS