Lars Helge Blokhus Hanssen. (Foto: Privat)

Kinn produserer ølet til «Årets hjemmebrygger»

I november i 2021 vant Lars Helge Blokhus Hanssen prisen «Årets hjemmebrygger». Nå er vinnerølet brygget, og blir lansert på Vinmonopolets juleølslipp i november 2022.

Lars Helge Blokhus Hanssen sjekker at alt er i orden. (Foto: Privat)

Vinnerølet er et mørkt øl av typen dobbelbokk. Som en del av premien skulle ølet bli brygget av et profesjonelt bryggeri for lansering på Vinmonopolet.

Les også: Kjøkkensjefen på Finnøy havstuer ble «Årets hjemmebrygger»

Brygges hos Kinn Bryggeri

Noen av de velkjente etikettene på øl fra Kinn Bryggeri. (Foto Privat)

Valget falt på velkjente Kinn Bryggeri i Florø, og skulle etter planen ha vært brygget på vårparten, men av ulike årsaker ble dette utsatt til slutten av august. Ølet blir lansert på Vinmonopolet sitt juleølslipp i november.

Som hjemmebrygger synes Blokhus Hanssen, bosatt på Harøy, at det er spesielt spennende å få oppleve og få brygget sitt øl profesjonelt.

Passet godt med årets juleøllansering

Eieren av Kinn bryggeri, Espen Lote, sier at de hadde planer om å lansere et nytt juleøl i år, og synes derfor at utsettingen egentlig passet godt. Han har tidligere uttalt at han ønsker å brygge øl en vil smake igjen, og håper at årets julebukk er akkurat et slikt øl.

Lote er for øvrig kåret til «Årets hjemmebrygger» hele to ganger tidligere – før han startet Kinn Bryggeri.

Bryggerisjef Andrew Rathband fra Skottland og brygger Krister Romunstad Hopen fra Kristiansund har oppskalert oppskriften på Blokhus Hansens til kommersielt volum.

Saken fortsetter under bildet

Bryggerisjef Andrew Rathband og brygger Krister Romunstad Hopen. (Foto: Privat)

Vanligvis er det mellom 40 og 60 liter som er malen i kjelleren til Blokhus Hansen på Harøy, mens hos Kinn er det om lag hundre ganger så store volum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS