Nytt badehotell i Blokhus

1. juli rykker de første feriegjestene inn på det splitter nye Strandhotellet Blokhus, som tilbyr 38 rom, inkludert to suiter.

Publisert
Marie Louise og Steffen Ebdrup står bak det nye badehotellet i Blokhus.

Det er flere årtier siden det siste nye badehotellet ble åpnet i Danmark, men dette hotellet er helt nybygd, og norske feriegjester er blant målgruppene.

I 2013 presenterte Marie Louise og Steffen Ebdrup fra Århus planene – uten at det førte til den helt store optimismen fra forretningspartnere og venner, men i 2017 er hotellet en realitet. Og bookingene strømmer allerede på, og flere helger like etter åpningen er det allerede fullt på hotellet.

Det har vært hektisk aktivitet de siste månedene for å få hotellet klart til åpningsdatoen 1. juli.

Behov for et nytt badehotell

Strandhotellet Blokhus er bygd i den stilen vi er vant med når det gjelder strandhoteller, og fra hotellet får selvfølgelig gjestene utsikt mot de hvite sanddynene og Vesterhavet.

Løkken- og Blokhus-området er et populært ferieområde for nordmenn.

– Folk trodde vi var gale. Mange mente at det å oppføre et eksklusivt hotell i en «vannkantkommune» ikke var den aller beste ideen. Men vår erfaring med, og kjærlighet til området, fortalte oss at det var stort behov for akkurat et slikt badehotell, der gjestene kan slappe av under luksuriøse forhold, uttaler Marie Louise Ebdrup.

Et attraktivt område

Kanskje er paret inspirert av «strandhoteller» i Norge, som Støtvig Hotel og Strand Hotel Fevik, som begge har hatt suksess etter renovering og nybygging de siste årene.

Ekteparet og familien har besøkt Blokhus gjennom mange generasjoner på grunn av områdets mange kvaliteter.

– De brede og lange sandstrendene, sanddynene, de mange gode råvarene som høstes i området og i havet, og spiseopplevelser, er noen faktorer. Likeså den rekordhøye etterspørselen etter sommerhus og ferieboliger. Det betyr at området er attraktivt, mener Ebdrup.

Les også: Ærverdig badehotell ved Blokhus brant ned i 2016 (ikke til magasin)

Referanser til de gamle badehotellene

Hotellet på 2400 kvadratmeter er splitter nytt, men bygd med referanser til badehotellene som ble oppført på 1920- og 30-tallet.

– Det er blitt bygd som et originalt badehotell med den atmosfære og stemning som hører med – men tilpasset 2017, forteller Marie Louise Ebdrup.

I tillegg til de 38 rommene, tilbyr hotellet også et wellness-område, innendørs svømmebasseng, treningsrom, møtelokaler og en egen gourmetrestaurant, der den tidligere D’Angleterre-kokken Thomas Guldhammer Karlsen skal styre rundt grytene som F&B-manager.

Anders Thorsager er for øvrig ansatt som hotelldirektør.

Les mer om hotellet på Strandhotellet.blokhus.dk

Les om hotellet i den kommende utgaven av magasinet Horeca, som har utgivelse i juni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS