Torill Engelberg er prosjektleder for Foodscape, som arrangeres på Norges Varemesse 10. og 11. oktober. (Foto: Morten Holt)
Torill Engelberg er prosjektleder for Foodscape, som arrangeres på Norges Varemesse 10. og 11. oktober. (Foto: Morten Holt)

Setter bærekraftig mat og drikke på menyen

Foodscape, som arrangeres på Norges Varemesse 10. og 11. oktober, setter søkelyset på bærekraftig mat og drikke.

Publisert

– Sunn og god mat er i dag et ufravikelig krav for både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen, god for miljøet, aller helst norskprodusert og helt klart god på smak. Matbransjen tar disse kravene på alvor når de nå går sammen om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat: Foodscape, forteller prosjektleder for Foodscape i Norges Varemesse, Torill Engelberg, som opplyser at flere tunge organisasjoner innen mat og drikke står bak Foodscape, som dermed er bredt representert fra hav og jord til bord.

Les også: Derfor bør du besøke Foodscape

Utstilling og konferanser

Ni forskjellige interesse- og bransjeorganisasjoner er nå involvert i Foodscape, som arrangeres i E-hallen. Per i dag er rundt 70 bedrifter og organisasjoner på plass. Når det gjelder besøkende, sier Engelberg at dette er en ny arena for alle som er opptatt av å ta ut bærekraft i egen bedrift, og å levere sunnere og mer miljøvennlig.

– Målgruppen er alle som arbeider profesjonelt med mat og drikke, der tyngden av besøkende vil ligge innenfor storhusholdning og dagligvare, sier Engelberg.

Området mat og helse engasjerer, men kan også fremstå som et minefelt av motstridende målsettinger og behov. Foodscape skal gjøre det enklere for alle å dra i samme retning og samarbeide på tvers av tradisjonelle mønstre.

– Målet er at både utstillere og besøkende skal «sitte igjen med en verktøykasse» som de kan ta med seg videre, sier Engelberg.

Les også: Gjør bærekraft til din konkurransekraft

Bærekraft på menyen

– Her kan du se hvilke løsninger som allerede finnes og fungerer, og bli inspirert til å ta steg i egen produksjon som resulterer i sunnere og mer bærekraftige produkter for bransjen og forbrukeren, sier hun videre.

– Foodscape er en arena for innovasjon og produktutvikling. Selv om Foodscape er tydelig forankret i næringspolitiske mål, mister den aldri av syne det som er viktigst når vi snakker om mat, nemlig matglede. Vi setter bærekraft på menyen. Til syvende og sist handler Foodscape om hva som havner på morgendagens tallerken, sier Engelberg.

Les også: Har «startups» nøkkelen til en bærekraftig næring?

Les også: Vil bidra til en bærekraftig omstilling

Seminarer og workshops

– Vi har dessuten arbeidet mye og grundig med seminar- og konferanseprogrammet, legger Engelberg til.

Det faglige programmet pågår hele dagen – begge messedagene, med temaer som «mat og drikke i offentlig sektor», «#MerAv», «bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn» og «emballasje – enorme utfordringer og mangfoldige muligheter».

– Første dag av Foodscape starter med en åpningskonferanse med tema «Sett bærekraft på menyen», med blant annet debatter og innlegg innenfor innovasjon og aktører som fremstår som «gamechangers», sier Engelberg.

Les også: Ny status for det vi skal spise mer av

Les mer på Foodscape.no

Du kan lese mye mer om Foodscape, og se hele utstillerlista i magasinet Horeca (nummer 5 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS