Har reddet hundretusener av måltider

Gjennom fem års samarbeid med Too Good To Go, har Scandic Norge reddet 214 000 måltider, og dermed redusert CO2-utslippet med over 535 tonn.

Scandic Norge har jobbet målrettet med å redusere matsvinn siden 2011, og har blant annet forpliktet seg til å halvere svinnet innen 2030 gjennom bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn.

Takker ansatte

Et viktig ledd i å nå det ambisiøse målet er samarbeidet med matredder-appen Too Good To Go. Scandic var første hotellkjede til å inngå et slikt samarbeid, og det har så langt i år resultert i at 16 000 måltider har blitt reddet fra Scandics frokost- og lunsjbuffeer. Over en periode på fem år er det berget 214 000 måltider.

– Disse tallene setter arbeidet vårt i perspektiv, og jeg ønsker å takke motiverte og dyktige ansatte for arbeidet de har lagt ned. Jeg håper dette motiverer til videre innsats, for Scandic har en klar ambisjon om å fortsette å være bransjeledende innen dette arbeidet, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Vellykket samarbeid

Siden samarbeidet med Too Good To Go ble inngått i 2016, er det Scandic St. Olavs Plass som har reddet flest porsjoner med nærmere 13 000. Hittil i år er det Scandic Victoria i Oslo og Scandic Lerkendal i Trondheim som har reddet flest. Tilbudet er tilgjengelig på flesteparten av Scandics hoteller.

– Dette er et populært tilbud her på hotellet, og vi hører både gjennom responsen fra kundene og vurderingene vi får i appen at maten faller i smak. Dette er et viktig arbeid, og det er veldig motiverende for de ansatte å vite at man gjør noe positivt for miljøet, sier hotelldirektør på Scandic Victoria, T rond Erik Solstad-Nilsen .

Den gode frokostopplevelsen

En velfylt frokostbuffé er for mange synonymt med den gode hotellopplevelsen, men i noen tilfeller kan det også være utfordrende å holde matsvinnet nede. For å redusere svinnet under bufféserveringene, jobber hotellkjeden med å lære opp ansatte og spre bevissthet rundt problematikken blant gjestene.

– Ambisjonene våre om å servere Norges beste hotellfrokost skal ikke gå på bekostning av miljøet. Jeg er overbevist om at bevisstgjøring og kunnskapsheving er avgjørende for at både vi og gjestene våre skal endre vaner til det bedre. Vi skal fortsatt gi våre gjester den beste starten på dagen, men gjennom små grep som å tilpasse størrelsen på tallerkenene og mindre, men hyppigere påfyll av mat på fatene, skal vi sørge for økt kvalitet og at det kastes mindre, sier Malting.

Too Good To Go: – Stas med hotellmat

Too Good To Go samarbeider med 3000 butikker, bakerier, hoteller og serveringssteder over hele landet, og så langt har 1,3 millioner nordmenn lastet ned appen. På en normal dag bidrar selskapets samarbeidspartnere og app-brukere til at det reddes mellom 7000 og 8000 måltider.

– Frokost- og lunsjposene fra Scandic er kjempepopulære i appen, og blir ofte revet bort fort. Det er jo masse deilig oppi der, så det er forståelig. Jeg tror også folk synes det er veldig stas med hotellmat. Gjennom appen får du en bit av bufféen hjem til seg selv, kontoret eller parken til en veldig god pris, samtidig som man gjør noe bra for miljøet. Det er for ille å kaste god mat som kunne vært spist, og det er det heldigvis stadig flere som bryr seg om, sier daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann-Kristin Raknes Pfründer.

– Tilbudet fra hotellene i appen har naturligvis vært påvirket av koronakrisen det siste året, men det er altså blitt reddet hotellmat i denne perioden også. Det er ikke dårlig, når de har hatt så mye å tenke på. Når samfunnet åpner mer og mer, ser vi at aktiviteten tar seg opp ytterligere, og alle er så klart velkomne tilbake til oss. Dette er kanskje ekstra aktuelt nå som sommerferien er rett rundt hjørnet og mange skal på norgesferie, sier hun videre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS