Illustrasjonsfoto: Hotels.com

Miljøvennlige reiser: De store trendene i 2020

Klimaavtrykk har blitt en nøkkelfaktor for nordiske «millennials» når det kommer til valg av hotell.

Publisert

En undersøkelse gjennomført av Hotels.com viser at «millennial-generasjonen» ikke bare snakker om klimaendringer, men at de av miljøhensyn tar tak og endrer sine reisevaner.

Ifølge undersøkelsen «Millennials on the move», tar to av fem (41 %) nordiske «millennials» aktive valg for å være mer klimavennlige når de skal ut og reise. Dette gjelder spesielt i Finland, hvor tallet er på 58 %.

Valgt bort utenlandsturer…

Det viktigste for de som velger å reise mer miljøvennlig er valget av feriedestinasjon. Av de som ble spurt, er det 21% som oppgir at de har valgt bort utenlandsturer av miljøhensyn. Valget av transport er også viktig, og to av fem oppgir at de bare drar til steder de kan reise til med offentlig transport, båt eller tog. Likevel er det interessant å merke seg at bare 3% svarer at de foretrekker å tilbringe ferien hjemme, men kanskje vil de miljøvennlige valgmulighetene øke denne andelen inn i 2020.

– Det er tydelig at nordiske «millennials» er oppmerksom på hvordan deres reisevaner påvirker miljøet. Faktisk er det nesten halvparten (47%) av de vi har spurt som er enige i at de endrer sine reisevaner av miljøhensyn. Vi i Hotels.com har sett at dette har vært en trend de siste årene, og at den bare kommer til å vokse inn i 2020, forteller Emma Tagg fra Hotels.com.

Foto: Hotels.com

Attraktive og bærekraftige hoteller i Norden

Foto: Hotels.com

For dem som ønsker å gjøre ferieturen mer bærekraftig i 2020 har Hotels.com satt sammen en liste av de mest attraktive og bærekraftige hotellene i Norden.

Harads, Sverige (9,4)

Foto: Hotels.com

Det unike Treehotel har blitt skapt av noen av Skandinavias mest anerkjente arkitekter. Rommene befinner seg 4-6 meter over bakken, noe som gir en fantastisk utsikt over Luleälven. Hotellet tilbyr innkvartering av høy kvalitet og ligger harmonisk til slik at du som gjest kan slappe av og lade opp i urørt natur. Bærekraft er helt sentralt i hotellets konsept, og hotellet tar sikte på å ha en minimal effekt på naturen.

Jyväskylä, Finland (9,2)

Foto: Hotels.com

Solo Sokos Hotel Paviljonki er ikke noe vanlig hotell. Hotellet har det siste året blitt en finsk klassiker etter at det forpliktet seg til å tenke miljø i hele driften.

Foto: Hotels.com

Som et bevis på dette har Solo Sokos Hotel Paviljonki blitt tildelt miljømerket Green Key ecolabel. Solo Sokos Hotel Paviljonki har også mottatt en rekke utmerkelser, inkludert Finlands beste byhotell, Finlands beste moderne luksushotell, og Nord-Europas best designede hotell av World Luxury Awards.

Helsingfors, Finland (9,4)

Hotel Fabian ligger i en stille og rolig gate et steinkast unna bykjernen i Helsingfors. Med sine 58 moderne rom designet i forskjellige kategorier møter hotellet gjestene med en helt unik atmosfære.

Hotel Fabian har en solid miljø-tilnærming og tar del i Den Grønne Nøgle, som er et program for å måle hvordan forskjellige hoteller påvirker miljøet, samfunnet, kulturarv og den lokale økonomien.

Stavanger, Norge (9,2)

Radisson Blu Atlantic Hotel er et miljøvennlig og elegant hotell ved vannkanten i hjertet av Stavanger. Byen er kjent for sine slående strender, vakre fjorder og er en av landets fremste kulinariske destinasjoner. Gladmatfestivalen arrangeres her en gang i året, og er en av Skandinavias største matfestivaler. Her samles over 250 000 matentusiaster, familier og kokker fra hele verden. Hotellet kan også tilby en fantastisk matopplevelse med restauranten FireLake, en moderne grillrestaurant som er anerkjent for sine Nordamerikanske røtter kombinert med nordiske innflytelser.

København, Danmark (8,8)

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers i København er et av Danmarks mest miljøvennlige hoteller. Hotellet er anerkjent for å være Danmarks første hotell som tar i bruk grunnvann til oppvarming og nedkjøling. Dette sikrer en komfortabel innetemperatur gjennom hele året. Helt utslippsfritt.

Hotellet har et lyst og moderne interiør med møbler designet av Paustian, samt. en fantastisk utsikt over Ørestad. Like ved hotellet kan du også finne naturlige grøntarealer moderne urban arkitektur side om side. Like ved hotellet kan du også utforske et av Skandinavias største kjøpesentre, eller ta en gåtur i den vakre Amager Strandpark.

Pressemelding fra Hotels.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS