Har utviklet fiskeburger med tare

Slåtto og Norsk Storhusholdning har utviklet en ny fiskeburger med tare.

Publisert

– I Asia blir taren kalt «havets grønnsak» fordi den inneholder de samme vitaminene som en finner i grønnsaker fra landjorda. I tillegg inneholder tare vitamin A, B og C. Tare inneholder også store mengder jern i tillegg til selen og jod. Jod er forøvrig et næringsstoff mange nordmenn ikke får nok av i sitt daglige kosthold, viser nyere forskning, sier produktsjef Jan-Erik Teigen.

I tillegg til å være fullspekket med vitaminer og mineraler, reduserer tare nødvendigheten av å bruke salt i maten. Taren smaker naturlig havsalt, og de nyutviklede fiskeburgerne inneholder derfor kun ett gram salt per 100 gram vare.

Markedssjef hos Norsk Storhusholdning/Slåtto, John Arne Jørgensen, med den nyutviklede fiskeburgeren med tare. (Foto: NSH)
Markedssjef hos Norsk Storhusholdning/Slåtto, John Arne Jørgensen, med den nyutviklede fiskeburgeren med tare. (Foto: NSH)

Norsk tare

Taredyrking er en relativt ny og liten næring i Norge. Utviklingsmulighetene og markedsmulighetene for tare dyrket i norske farvann er vurdert som svært gode. Høy vannkvalitet og renhet, kombinert med gunstige temperaturforhold, er bare noen aspekter som gir produkter i ypperste verdensklasse.

Les også: Bader i matfatet

– Slåtto bruker derfor bærekraftig dyrket tare fra kysten utenfor Værlandet i Vest-Norge. Taren dyrkes av samarbeidspartneren i prosjektet; Seaweed of Norway. Ved å bruke tare i fiskeburgerne, skaper dermed Slåtto og Norsk Storhusholdning et innovativt produkt som er bra for helsen og støtter norsk gründervirksomhet, sier markedssjef John Arne Jørgensen.

Sunnere og mer utradisjonelle produkter

Slåtto og Norsk Storhusholdning lanserte nylig også vegetarprodukter med suksess, en klar indikasjon på at serveringsmarkedet var modent for sunnere og mer utradisjonelle produkter.

Et eksempel er at fiskemat med høyt innhold av fisk er et produkt som oppfattes som sunt, men som ofte har et høyt saltinnhold. Som medlem av Saltpartnerskapet ønsker Slåtto å styrke helseaspektet ved å bruke andre og flere ingredienser med positive helseeffekter i fiskemat. Her kommer taren og dens positive egenskaper inn i bildet.

Slåtto er opptatt av mat og helse og ønsker å videreutvikle seg - også på det området som handler om fremtidsrettede måltidsløsninger. Gjennom deltagelse i Fremtidsmat, får Slåtto og Norsk Storhusholdning nyttige impulser.

– Vi opplever tydelig hvordan holdningen i serveringsnæringen og hos forbruker endrer seg til stor interesse for sunnere produkter, sier markedssjef Jørgensen.

To varianter

Fiskeburgeren inneholder 77 % ren fisk, tilsatt tare. Den er egnet som burger, fiskekake, til buffet eller som kantineprodukt. Den lages i to smaksvarianter – én med tare og én med tare og ramsløk. Du får dem både i 60- og 120-gramsvariant.

– Taren bidrar til å gi god konsistens og bindeevne på burgerne, noen som resulterer i faste og fine fiskeburgere som tåler varmholding godt, og som kan tilberedes med alle slags ovner og griller, uttaler Jan-Erik Teigen.

Les mer i magasinet Horeca (nummer 5 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS