Teamet i lobbybaren Pier 42 på Amerikalinjen kan juble etter å ha kommet inn på en prestisjetung liste over de 100 beste barene i verden.
Teamet i lobbybaren Pier 42 på Amerikalinjen kan juble etter å ha kommet inn på en prestisjetung liste over de 100 beste barene i verden.

Både Himkok og Pier 42 inn på prestisjetung barliste

To Oslo-barer er inne på en prestisjetung topp 100-liste over de beste cocktailbarene i verden. På Top500bars.com er Himkok rangert som nummer ni, mens Amerikalinjens lobbybar Pier 42 markerer seg med en 96. plass.

Publisert

Nylig ble det kjent at Himkok ble kåret til den 10. beste baren i verden da «The World’s 50 Best Bars 2023» ble annonsert i Singapore.

Himkok gjør det ikke noe dårligere på denne listen, med en niendeplass.

Men nå markerer altså nok en Oslo-bar seg, og denne gangen også en lobbybar på et hotell. Pier 42 er rangert som nummer 96 i verden på listen Top500bars.com.

Les også: Himkok kåret til den 10. beste baren i verden (oktober 2023)

Første lobbybaren i Norden med slik anerkjennelse

Top 500 Bars offentliggjorde nylig sin rangering, og blant de mest anerkjente etablissementene har Amerikalinjens cocktailbar, Pier 42, imponerende nok klatret inn på topp 100-listen over verdens mest innflytelsesrike barer.

«Dette markerer et historisk øyeblikk, da Pier 42 er den første lobbybaren i Norden som oppnår en slik høy anerkjennelse på den internasjonale scenen. For å utvikle listen har Top 500 Bars utviklet en algoritme og samlet tusenvis av data om cocktailbarer fra hele verden. Datapunktene kommer fra et bredt spekter av kilder på mer enn 20 forskjellige språk, og inkluderer informasjon fra journalister, eksperter og influencere, i tillegg til vurderinger fra ulike rangeringsplattformer og søkemotorer som samler tilbakemeldinger fra publikum. Resultatet er en demokratisk liste over de 500 fremste barene globalt – laget av folket», skrives det i en pressemelding fra Strawberry.

Heder til barsjefen

Pier 42 og deres «Head of Mixology», Adrián Michalcík, er ingen nykommere i verden av mixologi, og har siste årene samlet på seg flere anerkjennelser og priser. Nylig feiret Pier 42 flere anerkjennelser på Norse Bar Show, der de tok hjem priser for «Beste Cocktailmeny 2023», «Beste Bartender 2023», og «Beste Bar-team 2023».

Adrián Michalcík tok selv med seg den gjeve tittelen «Global Bartender of the Year» ved World Class Cocktail Festival.

Se hele listen på Top500bars.com her

Se de 100 beste på Top500bars.com her

Pier 42

I hjertet av boutiquehotellet Amerikalinjen ligger cocktailbaren Pier 42. Inspirert av legendariske Pier 42 på Manhattan, der tusenvis av nordmenn først satte foten på det amerikanske kontinentet. 

Ledet av den prisvinnende bartenderen Adrián Michalčík, byr baren på cocktails som speiler historiske og kulturelle aspekter fra Norge og New York.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS