I dette området vest på Kvitsøy vil Base Property bygge et nytt spektkulært hotel. (Foto: Base Property)

Vil bygge spektakulært hotell på Kvitsøy

Hotellet, som har arbeidsnavnet Ocean View Hotel Kvitsøy, blir av det spektakulære slaget - også i verdensmålestokk. Nå er også Snøhetta engasjert.

Publisert
Alfred Ydstebø og ordfører i Kvitsøy kommune, Mirjam Ydstebø, for øvrig ikke i slekt, blir intervjuet av NRK Rogaland om hotellprosjektet på Kvitsøy. (Foto: Base Property)

Alfred Ydstebø, daglig leder i Base Property, har planer om et spektakulært og unikt hotell på på et utsiktspunkt på vestsiden av Kvitsøy – ut mot storhavet. Han anslår at hotellet og synergieffekter vil skape mellom 50 og 100 nye arbeidsplasser i kommunen.

Investeringsnivået vil være på drøyt 200 millioner kroner.

Opp mot 150 rom

Hotellet vil få opp mot rundt 125 rom, og maksimalt 150, og ha panoramautsikt vestover mot Nordsjøen.

«Det er snakk om et unikt hotell preget av helt særegen arkitektur. Foruten beliggenheten og omgivelsene, skal hotellet bli anerkjent for sitt kjøkken, med kokker og lokale råvarer i toppklasse. I tillegg til alle aktivitetene naturen på Kvitsøy innbyr til», skrives det på Baseproperty.no.

Snøhetta med på laget

Dette hotellet blir helt unikt - også i verdensmålestokk, sier Alfred Ydstebø. (Foto: Base Property)

Base Property inngikk nylig en avtale med arkitektur- og designkontoret Snøhetta om utviklingen av det nye hotell.

«Snøhetta ble valgt på grunn av sin spisskompetanse på arkitektur og landskap og har allerede vært på befaring i området der hotellet er tenkt planlagt», melder Baseproperty.no

Reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

Unikt i verdensmålestokk

Hotellet skal ha minimal påvirkning på det etablerte kulturlandskapet, det skal gå nærmest i ett med omgivelsene og utmarka rundt.

– Resultatet kan bli helt unikt, faktisk i verdensmålestokk. Det vil utvilsomt kunne ha en stor økonomisk og kulturell verdi for Kvitsøy. Ikke minst vil de kulturelle premissene være helt avgjørende. Hotellet vil kunne bidra med å få frem Kvitsøys interessante historie til et bredt publikum, uttaler Alfred Ydstebø til Baseproperty.no.

Reiselivsdirektøren er begeistret

Reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger er begeistret over planene på Kvitsøy. Hun sier «adventure tourism» er det raskest voksende segmentet i verden.

– Ideen om å bygge et arkitektonisk spektakulært hotell, midt ute i havgapet, er rett og slett bare en drøm for reiselivet i Rogaland. Her får de besøkende kombinasjonen av rå natur, det ekte og nære, et rikt kulturliv og matopplevelser, basert på fantastiske råvarer rett utenfor døren, sier Saupstad.

Rogfast gir nye muligheter

Åpningen av verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel, Rogfast og Kvitsøytunnelen, som skal stå ferdig i 2025/26, vil gi næringslivet på Kvitsøy helt nye muligheter. Tunnelen fra fastlandet (Randaberg) og ut til øygruppa blir om lag 15 km. Fra Kvitsøy vil tunnelen fortsette under havet nesten 15 kilometer nordover – til Bokn kommune, nær Arsvågen, der ferjeforbindelsen er i dag. På det dypeste vil tunnelen være nesten 400 meter under havnivå.

Øykommunen, med sin uberørte natur og unike beliggenhet ut mot storhavet, vil med kontakt både mot Stavanger og Haugesund, i langt større grad få anledning å bringe turistnæringen til kommunen – og få ta del i det store konferansemarkedet i regionen.

Det foreligger foreløpig ingen tegninger av det planlagte hotellet på Kvitsøy.

Les mer om prosjektet på Baseproperty.no

Les mer om Rogfast på Vegvesen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Kvitsøy

Kvitsøy er en øygruppe og en kommune i Rogaland. Den omgis av de ytre deler av Boknafjorden; mot nord ligger Karmøy og Bokn, mot øst Rennesøy og Randaberg.

Kvitsøy er landets minste kommune målt i areal, med kun 6,17 kvadratkilometer.

Powered by Labrador CMS