Den lysende elgen utenfor Radisson Blu-hotellet på Beitostølen er fire meter høy. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Lysshow og langrennsåpning på Beitostølen

Beitostølen er i vinden på NRK1 i dag, lørdag og søndag, med sesongåpningen for langrennseliten. Men, det er ikke bare Johaug og Høstflot Klæbo som vekker interesse. Fire nye spektakulære lysskulpturer i Beitostølen sentrum blir også lagt merke til.

Publisert

– Dette ble så bra som vi hadde håpet, og det er bare starten, sier prosjektleder Bjørn B Jacobsen i den nye satsingen «JuleFjellandsbyen Beitostølen», som næringen i fjellandsbyen står bak.

Fire meter høy lyselg utenfor Radisson-hotellet

Ordfører i Øystre Slidre, Odd Erik Holden, tente lyset på elgen utenfor Radisson Blu-hotellet på Beitostølen. Til venstre elgjegertalentet Amund Helle Larsen (11) og til høyre den mer garvede elgjegeren Øystein Rudi.(Foto: DestinasjonsKirurgene)

Når næringen på Beitostølen har gått sammen for å bygge opp dette som skal bli den nye jule- og vinter-attraksjonen, er det med ambisjoner å skape et spennende og attraktivt jule- og vinterprodukt, som skal bygges ut år for år framover.

Ordfører Odd Erik Holden i Øystre Slidre, tente lyset på den største elgen som noensinne er sett i fjellheimen. Det er fire meter høy, der den rager til værs utenfor Radisson Blu Beitostølen.

– Positivt innslag i disse dager

– De fire lysskulpturene i Beitostølen sentrum er imponerende. Vi trenger noen slike lyspunkter i hverdagen nå, i ei tid der vi blir bedt om å holde oss hjemme. Det er fint å ha noe å se på, noe vi blir glade for å se. Det tror jeg er viktig og positivt for oss alle, understreker ordfører Odd Erik Holden. – Når dette er starten på prosjektet i 2020, og vi ser at det er noe som kan bygges ut videre i årene framover, med nye overraskelser hvert år, er jeg sikker på at det vil være til glede for både fastboende, deltidsinnbyggerne (hyttefolket) og turister. Dette har jeg trua på blir en fin sak for Beitostølen, som folk har lyst til å komme å se og oppleve, sier ordfører Holden videre.

Skaper en fin ramme for langrennsfolket

Med langrennsåpning på Beitostølen denne helgen er det selvfølgelig også en lysende langrennsløper å finne. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Konseptet bygger på to grunnsteiner; lys-installasjoner som den store visuelle attraksjonen, i tillegg til opplevelser, eventyr og juleshopping som den andre biten, sier Bjørn B Jacobsen i en pressemelding.

Den gigantisk juletrekula kan man kan både gå inn i, og man kan sette seg ned på de reinskinn-kledde benkene inne i kula. På terrassen til Lodge900 et gigantisk lysende tre, i en utførelse og størrelse du ikke har sett i fjellet tidligere. Utenfor Bergo Hotell står en lysende langrennsløper, og ved Radisson-hotellet stiger en fire meter høy elg til værs.

– I rådende situasjon kan vi ikke invitere folk til Beitostølen med trommer og trompeter slik vi ellers gjør. Derfor går også langrennsåpningen denne helga uten publikum, men så snart myndighetene letter på kjørereglene, drar vi på, slik vi gjorde det i sommer og høst. Letter situasjonen, tror jeg vi vil oppleve en fantastisk trafikk til Beitostølen i vinter. Men, i denne omgang er det trivelig at lysskulpturene skaper en fin ramme for langrennsfolket og pressekorpset som er på Beitostølen, sier Bjørn B Jacobsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS