Direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort og daglig leder Rune Skoglund i Raudalen Alpin, alpinanlegget 10 minutter fra Beitostølen sentrum, kan virkelig juble over all puddersnøen som laver ned, og som naturlig nok gleder de mange tusen vintergjestene som strømmer til Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Tidenes vintertrafikk på Beitostølen

Etter tidenes juletrafikk og en fenomenal vinter ventes det et rekordresultat på Beitostølen. Og vinteren er langt fra over!

Publisert

«Etter tidenes juletrafikk til Beitostølen, trodde kanskje noen at nyåret ble rolig, slik man har vært vant til tidligere. Men, så blir januar en kjempemåned med stor trafikk som bare øker i styrke utover, og ender med en februar-måned med tidenes resultat for Beitostølen Resort, som øker omsetningen I februar med hele 15 prosent, fra 13,1 millioner til 15,1 millioner kroner», heter det i en pressemelding.

Begeistret Hovi

Atle Hovi og næringen på Beitostølen er naturlig nok mildt sagt begeistret etter tidenes vinterferieuker.

Det er fine dager for hele næringen på Beitostølen, som kan flagge for rekordomsetning stadig vekk. Her er fire ledere fra toneangivende bedrifter i fjellandsbyen. Fra venstre SPAR-kjøpmann Arne Grønolen, daglig leder Tone Greni (Tone Greni Hud&MakeUp), direktør Atle Hovi (Beitostølen Resort), og daglig leder Asgeir Larsen (Sporten Beitostølen). (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Det er helt utrolig og selvsagt veldig morsomt å jobbe i besøksindustrien i fjellet nå. Vi har sett tendensen en tid, at fjellet blir mer og mer populært – til alle årstider. Beitostølen omtales stadig oftere som klimavinner med sikre snøforhold, og for tida bare bader vi i puddersnø, som gir fantastiske skiforhold i både alpinanleggene på Beitostølen og i Raudalen, og i vårt gedigne løypesystem for langrennsfolket, sier Atle Hovi.

Gunstig krone for utlendingene

Han fortsetter:

– Det er sterk økning fra utlandet, og særlig danskene har kommet i strie strømmer. Svenskene øker også og det samme gjør trafikken av engelskmenn. Svak norsk krone gjør oss mer attraktive. Danskene får 130 norske for sin hundrelapp, og da blir ikke halvliteren like dyr, sier en smilende Atle Hovi.

Fra Raudalen mot Bitihorn. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Hva med det norske markedet?

Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

– Vi kan bokføre fin økning også her, både fordi det er trendy å dra til fjells og fordi interessen for å gå på ski og kjøre på ski er økende. Folk hører og leser alle gladhistoriene i avisene og i sosiale medier fra alle som er til fjells og koser seg. Så har vi gjester jeg har snakket med som sier at de velger å feriere i Norge i stedet for utlandet, fordi både euro og dollar er såpass dyr å kjøpe for tida.

Snart påskefullt

– Nå nærmer det seg påske. Hva kan du melde her?

Mai-stemning ved Beitostølen. (Foto: Morten Holt)

– At vi setter ny rekord i såpass heftige mengder av påskebestillinger allerede mange uker før påske.

– Er det fullbooket allerede?

Njaa, vi er ikke langt unna, så de som vil ha plass på Beitostølen i påska bør snu seg rundt. Det eneste som er ledig pr i dag er noen hytter, noen leiligheter og hotellrom, vel og merke i perioden fra palmefredag til skjærtorsdag. Så vet vi av erfaring at det alltid kommer en avbestilling eller to, så det kan bli åpninger også fra skjærtorsdag og over påskehelga. Beskjeden vi alltid gir er at uansett hvor fullt det måtte være, så er det bare å ta kontakt, så kan det være en åpning her eller der.

Siste NM-delen

– Og ikke før er påska over, så er det NM på ski?

– Ja, nå går det virkelig i ett her, men det er moro da, at Beitostølen har blitt så populært, et faktum som betyr kolossalt mye for næringa og verdiskapningen, og som gir oss både energi og muskler til å satse friskt også fremover. Nevnte jeg at ikke før er NM over, så smeller Ridderuka i gang. Joda, dette er kanonmoro, sier en svært fornøyd Atle Hovi på Beitostølen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS