Rasmus Kofoed dansk flagg

Bocuse d`Or-vinner gjenåpner Geranium

4000 treningstimer hadde Rasmus Kofoed lagt ned i forkant av seieren i Bocuse d’Or Europe i Sveits i juni. Samtidig som han nå forbereder seg til Bocuse d’Or i Lyon i slutten av januar, gjenåpner han sin restaurant Geranium, nær Parken i København.

Publisert

Rasmus Kofoed serverer juryen (Eyvind Hellstrøm til venstre) sausen under Bocuse d`Or Europe i Sveits i juni i år. (Foto: Heidi Fjelland)

Kofoed vant i Sveits, knepne to poeng foran vår mann, Gunnar Hvarnes. Vi vet alle at det blir en ny knallhard fight i Lyon, og det vil ikke overraske noen om det er de samme to som står på de to øverste plassene på podiet i Frankrike.

Rasmus Kofoed (til høyre) på podiet etter at han vant Bocuse d`Or Europe 2010 i Sveits. (Foto: Morten Holt)

Men utfordrerne står kø, i første rekke Frankrike og Sverige. Men også Storbritannia overrasket i Geneve i juni.

Mye trening

– Vi trente nærmere 2000 timer før den danske kvalifiseringen for Bocuse d’Or. Dessuten trente vi ytterligere 2000 timer før EM, forteller Rasmus Kofoed til det danske bladet Visitor.

Kofoed har deltatt tre ganger i Bocuse d’Or, og sier.

– Jeg tror jeg har tenkt på Bocuse d’Or hver eneste dag siden 2003! (han vant Årets Kok i Danmark det året og satset mot Bocuse d’Or, red. anm.) Det kan være en liten idé eller det kan være hvordan det lille kjøkkenet bør organiseres.

Åpner Geranium

Men det er ikke bare konkurransen som opptar den ferske Bocuse d’Or-vinneren. Nå i september åpner nemlig Kofoed sammen med Søren Ledet Geranium. Eller rettere sagt; det er snakk om en gjenåpning.

Geranium holdt tidligere hus på i Kongens Have i København, men har vært stengt de siste par årene. Nå er det nyåpning i Parken på Østerbro.

– Vi har tatt det beste med oss til et nytt sted. Det har vært mye for meg – med både Bocuse d’Or og Geranium, men har ansatt dyktige folk i restauranten, så det har gått greit, sier Kofoed.

Powered by Labrador CMS