Først het stiftelsen Stiftelsen Bocuse d'Or Norge. I fjor ble det skiftet til Stiftelsen Årets Kokk. I dag ble det bestemt at navnet blir Stiftelsen Norsk Gastronomi. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Blir til Stiftelsen Norsk Gastronomi

I fjor skiftet Stiftelsen Bocuse d’Or Norge navn til Stiftelsen Årets Kokk. I dag ble det vedtatt at stiftelsens nye navn blir Stiftelsen Norsk Gastronomi. Samtidig overtar Tom Victor Gausdal som faglig leder etter Gunnar Hvarnes.

I fjor måtte navnet endres da retningslinjene fra GL Events i Lyon, som eier Bocuse d’Or ikke ønsker juridiske enheter, produkter m.m med navnet Bocuse d’Or. Dette følger av en global standard fra 2019.

– Bedre og dekkende navn

På rådsmøtet i dag uttalte styreleder i stiftelsen, Rune Brandstadmoen, at flere tidlig uttalte at Stiftelsen Årets Kokk ikke var et godt nok og dekkende navn, og før møtet kom det inn forslag på at navnet fra nå av Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Styret i stiftelsen foreslår derfor, sammen med Bocuse d’Or Akademiet, at vedtak om navneendring til Stiftelsen Årets kokk omstøtes, og at stiftelsen gis navnet Stiftelsen Norsk Gastronomi.

– Dette er et mye bedre og dekkende navn for virksomheten, sier Rune Brandstadmoen.

Nytt styre

Det nye styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi. (Foto: Stiftelsen Norsk Gastronomi)

Følgende styre er ble valgt i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Rune Brandstadmoen, leder (ikke på valg)

Geir Skeie (erstatter Gunnar Hvarnes, ikke på valg)

Tom Victor Gausdal (ikke på valg)

Eyvind Hellstrøm (ny)

Arne Hjeltnes (ikke på valg)

Anita Krohn Traaseth (ny)

Merete Habberstad – vara (ikke på valg)

Krohn Traaseth, Hellstrøm og Skeie inn

I dagens styrevalg i Rådsmøtet ble Anita Krohn Traaseth, Eyvind Hellstrøm og Geir Skeie valg inn som nye medlemmer. Rune Brandstadmoen, Tom Victor Gausdal, Arne Hjeltnes og Merete Habberstad ikke var på valg.

Styremedlem Janne Johnsen ble valgt til leder for Rådet, og erstattet Øyvind Fylling-Jensen som har vært en klippe i rollen som rådsleder siden 2015.

Vi er stolt av det nye styret, og tror at vi med dette mannskapet skal lykkes å bringe stiftelsen videre på veien som et «Olympiatoppen for norske mesterkokker», sier styreleder Rune Brandstadmoen.

– Jeg kjenner til stiftelsen fra flere år tilbake, og har sett hvilke innsats og resultater de skaper. I arbeidet med «Grøntmeldingen» så jeg enda tydeligere hvor viktig gode kokker er for landet, så når jeg ble spurt om dette var det ikke vanskelig å svare ja. Jeg gleder meg til å ta fatt, sa Anita Krohn Traaseth etter valget.

– Som å komme litt hjem, sier Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm istemmer med at stiftelsen aldri har vært i bedre form, selv om det er noen kortsiktige økonomiske korona-utfordringer.

– For meg er dette litt som å komme hjem, og jeg gleder meg til veien videre.

Bocusekokkene Gunnar Hvarnes og Lars Erik Underthun takkes for solid innsats for stiftelsens styre de siste årene, og forsetter som medlemmer i Akademiet og deltar i arbeidet derfra.

Gausdal ny faglig leder

Tom Victor Gausdal (til venstre) tar over som faglig leder etter Gunnar Hvarnes (til høyre). (Foto: Morten Holt)

Tom Victor Gausdal, som tok sølv for Norge i Bocuse d'Or 2005, ble valgt til ny faglig leder.

Han etterfølger Gunnar Hvarnes, som har vært faglig leder gjennom flere år, og styrt de norske Bocuse d'Or-kandidatene til en rekke medaljer.

Det ble nylig kjent at Hvarnes er engasjert som kokkelandslagenes manager.

Hvarnes gjort en formidabel innsats i forbindelse med Årets kokk 2015, 2017 og 2019, samt i det generelle utviklingsarbeidet i stiftelsen de siste årene. Han har også ledet de norske Bocuse d’Or-kokkene til flere medaljer de siste årene.

Skal kvalitetssikre det faglige i konkurransearbeidet

Arne Sørvig. (Foto: Morten Holt)

– Det har vært en sann glede å jobbe med Gunnar Hvarnes i aktivitetene som har tatt oss hit vi står i dag. Han har også selv vært pådriver for rullering av verv i foreningen, og det er derfor ekstra kjekt at Tom Victor Gausdal i dag har akseptert å ta opp stafettpinnen og føre arbeidet videre. Jeg gleder meg, sier daglig leder i stiftelsen, Arne Sørvig.

Å være faglig leder betyr å kvalitetssikre det faglige i konkurransearbeidet, fra invitasjoner til deltakelse, utvelgelse, definisjon av konkurranseregler, godt innhold i kandidat- og teamutviklingsarbeidet og selvsagt overse og sikre solid gjennomføring av konkurransene Årets kokk og Årets unge kokk.

Nytt styre i Akademiet

Gunnar Hvarnes’ arbeid er svært verdsatt i Akademiet, og han vil fortsatt være sentral i Stiftelsen Norsk Gastronomis (tidligere Bocuse d’Or Norges) arbeid i årene som kommer.

Til styret i Akademiet ble Bocusekokk Sven Erik Renaa valgt som nytt medlem, og utgjør sammen med Christopher W. Davidsen og Tom Victor Gausdal styret i Akademiet. Gausdal er styreleder, og med det president i Team Norway - med den spennende dommeroppgaven i de internasjonale konkurransene.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS