Christian A. Perttersen. (Foto: Morten Holt)

Årets kokk-kandidat: Christian André Pettersen

Tirsdag 12. september skal det avgjøres. I dagene som kommer kan du bli mer kjent med deltakerne i Årets kokk 2017, der vinneren blir Norges nye Bocuse d’Or-kandidat. I dag: Christian André Pettersen.

Publisert

Vi presenterer kandidatene i den rekkefølgen de starter i Mathallen, og først ut er Christian A. Pettersen.

Team CAP. Fra venstre coach Karl Erik Pallesen, Christian André Pettersen og Kim Iamram. (Foto: Morten Holt)

Kjøkken nummer 1: Christian André Pettersen

Kandidat: Christian André Pettersen.

Alder: 28

Opprinnelig fra: Bodø

Arbeidssted: Kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

Commis: Kim Iamram, kokk for ReNaa i Stavanger

Bocuse d'Or har vært målet for Christian A. Pettersen i lang tid. I 2015 ble han nummer to i Årets kokk. (Foto: Morten Holt)

Coach: Karl Erik Pallesen, medeier og daglig leder for Fisketorget i Stavanger.

Bocuse d'Or har alltid vært målet

Bodøværingen Christian André Pettersen har et sterkt driv i seg for å konkurrere internasjonalt i kokekunst. Å stå på pallen i Bocuse d’Or, har vært målet helt siden niårsalderen, da han hjalp faren på kjøkkenet.

Satser på gull i Årets kokk 2017. Team CAP. (Foto: Morten Holt)

I dag jobber Pettersen som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. Dit kom han etter å ha vært assisterende kjøkkensjef på Spiseriet på Konserthuset i Stavanger.

Fra 2009 frem til 2012 gikk han gradene hos Bocuse-kokk Charles Tjessem, ved spisestedet Charles & De i Sandnes, først som lærling, så kokk og deretter soussjef. Til Sandnes kom han direkte fra Bodø videregående skole, hvor han gikk på kokkelinja med to av konkurrentene i Årets kokk 2017, Øyvind Bøe Dalelv og Rasmus Johnsen Skoglund.

Far fra Steigen, mor fra Asia

Christian A. Pettersen har vunnet en rekke kokkekonkurranser. (Foto: Morten Holt)

Pettersens mor er fra Asia. Det ga inspirasjon og nysgjerrighet for Østens mystikk og matkultur. Faren var kokk, og fra Steigen. Han fikk dermed tidlig innblikk i ulike matkulturer og tidlig ansvar for matlaging. Allerede som ni-åring jobbet han på kjøkken, og som 12-åring fikk han selvstendig ansvar for dessertene. Det vekket gløden for kokkefaget.

Det tidlige innsynet i faget sammenfalt med at Norge gjorde det godt i Bocuse d’Or. Det vekket en annen drøm; nemlig å selv stå på pallen i Lyon, og den drømmen ble et daglig samtaleemne på kjøkkenet i Bodø.

Les også: Klare for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk

Lever og ånder for konkurransene

– Jeg formes av konkurranser. Jeg lever og ånder for dem. Jeg henter motivasjon fra at hver lilledetalj teller. Det har jeg fra min far. Min egen identitet, min person og min mat, deler alle samme opphav. En sømløs blanding av øst og vest. Norge og Asia, det naturlige og det tekniske. Jeg tar alt med meg i mitt arbeid, og i tråd med oppgavene har jeg bevart et nordisk preg og forsiktighet, ispedd hint av Østen, sier Pettersen.

Christian André Pettersen deltok også i Årets kokk i 2015, der det ble sølv bak Christopher W. Davidsen. Han har i tillegg en rekke gullmedaljer fra forskjellige konkurranser de siste årene.

I tillegg har han en rekke sterke prestasjoner i andre konkurranser. Han tok sølv i Nordic Chef of The Year (2015), sølv i S. Pellegrino Young Chef (2015), gull i Linie Award (2014), gull i NM i kokkekunst (2014), gull i Årets Masahiro-kokk (2014), gull i Årets Sjømatkokk (2013), sølv i NM i kokkekunst (2012), gull i Nordic Chef of The Year (2012), gull i NM i kokkekunst (2011). Han var også med på det norske juniorlandslaget i perioden 2009-2011.

Les mer på Bocusedornorge.no

Les også: Sølv til Pettersen i S. Pellegrino Young Chef 2015

Les også: Pettersen vant Årets Masahiro-kokk 2014

Les også: Pettersen seiret i Linie Award

Les også: Christian A. Petterssen ble Årets sjømatkokk

Les også: Pettersen vant NM i kokkekunst 2012

Her kan du se Pettersens plakat til Årets kokk 2017

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS