
Stiftelsen Norsk Gastronomi får støtte over statsbudsjettet
Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre har i budsjettforhandlingene på Stortinget blitt enige om å støtte Stiftelsen Norsk Gastronomi med en halv million kroner over statsbudsjettet 2021.

– Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler verdens beste kokker til glede for all norsk mat. Norsk Gastronomi er en viktig kraft for utvikling av norske mattradisjoner og kultur, Norge som matnasjon og skaper bærekraftige samarbeid med andre private aktører på matområdet til glede for både bransjen og folk flest, sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H).
Viktig for å utvikle norske kokker
Stiftelsen Norsk Gastronomis kjernevirksomhet er å forberede unge, talentfulle kokker til å delta i Bocuse d’Or, verdens vanskeligste og mest prestisjefulle individuelle konkurranser i kokekunst.
– Arbeidet til Stiftelsen Norsk Gastronomi er viktig for å utvikle norske kokker, som gjennom sine prestasjoner i konkurranser bidrar til å løfte frem norske råvarer som kveite, laks, lam og vinterlagrede grønnsaker til hele verden, sier stortingsrepresentant Andrè N. Skjelstad (V).