Styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi (Foto: Stiftelsen Norsk Gastronomi)

Stiftelsen Norsk Gastronomi får støtte over statsbudsjettet

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre har i budsjettforhandlingene på Stortinget blitt enige om å støtte Stiftelsen Norsk Gastronomi med en halv million kroner over statsbudsjettet 2021.

Publisert
Daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Arne Sørvig, sammen med styremedlem Eyvind Hellstrøm. (Foto: Morten Holt)

– Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler verdens beste kokker til glede for all norsk mat. Norsk Gastronomi er en viktig kraft for utvikling av norske mattradisjoner og kultur, Norge som matnasjon og skaper bærekraftige samarbeid med andre private aktører på matområdet til glede for både bransjen og folk flest, sier stortingsrepresentant Margunn Ebbesen (H).

Viktig for å utvikle norske kokker

Stiftelsen Norsk Gastronomis kjernevirksomhet er å forberede unge, talentfulle kokker til å delta i Bocuse d’Or, verdens vanskeligste og mest prestisjefulle individuelle konkurranser i kokekunst.

– Arbeidet til Stiftelsen Norsk Gastronomi er viktig for å utvikle norske kokker, som gjennom sine prestasjoner i konkurranser bidrar til å løfte frem norske råvarer som kveite, laks, lam og vinterlagrede grønnsaker til hele verden, sier stortingsrepresentant Andrè N. Skjelstad (V).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS