Norske fans på tribunen i Budapest. (Foto: Morten Holt)

Mer norsk jubel i kveld?

Hundrevis av norske fans har fulgt Christopher W. Davidsen i Budapest. Blir det mer norsk jubel i kveld? Se bildeglimt fra konkurransen her.

Publisert
Christopher W. Davidsen i aksjon tirsdag. (Foto: Morten Holt)

Les alle sakene fra Bocuse d'Or Europe i Budapest her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Christopher W. Davidsens døtre Amalie (til høyre) og Hedda fulgte ivrig med på konkurransen. (Foto: Morten Holt)
Commis Håvard Werkland (nærmest) og Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)
Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)
Norske fan-t-skjorter klar for bruk. (Foto: Morten Holt)
Coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)
Mye folk rundt den norske boksen like før levering av kjøttfatet. (Foto: Morten Holt)
Commis Håvard Werkland i aksjon. (Foto: Morten Holt)
Den norske fiskeretten presenteres for juryen. (Foto: Morten Holt)
Tilberedning av stør. (Foto: Morten Holt)
Norske fans på tribunen. (Foto: Morten Holt)
Norske fans og familie støttet opp. (Foto: Morten Holt)
Hedda Davidsen får ta en titt på pappas fiskerett. (Foto: Morten Holt)
En konsentrert Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)
Blir det medalje for Christopher W. Davidsen. (Foto: Morten Holt)
Boks tre tirsdag. (Foto: Morten Holt)
Heia pappa! Amalie og Hedda Davidsen var ivrige tilskuere. (Foto: Morten Holt)
Blir det norsk medalje i kveld? (Foto: Morten Holt)
På denne steinen skulle fiskeretten egentlig ha blitt servert juryen. (Foto: Fredrik Ringe/Bocuse d'Or Norge)
Christopher W. Davidsen. (Foto: Fredrik Ringe/Bocuse d'Or Norge)
Fatet til Christopher W. Davidsen. (Foto: Fredrik Ringe/Bocuse d'Or Norge)
Powered by Labrador CMS