Christopher W. Davidsen i aksjon i Bocuse d'Or Europe i Budapest. (Foto: Morten Holt)

I dag avgjøres Bocuse d’Or Europe

I dag avgjøres det om Norges og Christopher W. Davidsen ender på pallen i Bocuse d’Or Europe.

Publisert
Christopher W. Davidsens kjøttfat bæres frem.

Norges deltaker var i aksjon i går, og den eneste av de store favorittene som konkurrerte i dag. For det er Norge, Danmark, Frankrike og Sverige som regnes som de heteste favorittene.

Les også: Mer enn godkjent av Norge

Les også: - Det er jævlig bra. Jævlig bra!

Les også: Team CWD har planen klar

Tamas Széll er Ungarns hjemmefavoritt. (Foto: Bocuse d'Or Norge)

Tre store favoritter i dag

Alle de tre sistnevntes deltakere er i aksjon i dag. Frankrikes Laurent Lemal er «startnummer» 16, det vil si at han er sjettemann ut i dag, mens Danmarks Morten Falk og Sveriges Alexander Sjögren er henholdsvis nest sist og sist ut (19. og 20. mann).

Også hjemmenasjonen Ungarn regnes som en het outsider i konkurransen, selv om nasjonen aldri tidligere har fått medalje i Bocuse d'Or. Årsaken er at Rasmus Kofoed, den eneste med både gull, sølv og bronse i Bocuse d'Or, har bidratt med råd og tips til Ungarns deltaker Tamas Széll før konkurransen.

Christopher W. Davidsen i aksjon i Budapest i går. (Foto: Morten HoltI)

Både i går og i dag har for øvrig Kofoed sittet i æresjuryen sammen med blant andre tidligere vinner Serge Vieira og Paul Bocuses sønn Jerome Bocuse.

I Budapest

Konkurransen pågår i Hungexpo i Budapest, og i løpet av kveldingen blir det avgjort hvilke tre som ender på pallen i den femte utgaven av Bocuse d’Or Europe.

De 12 beste i konkurransen er automatisk kvalifisert for finalen i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017, men Norge er også automatisk kvalifisert som tittelforsvarer. Ørjan Johannessen vant som kjent i 2015.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 12 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge en sølvmedalje fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mars 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

 

Powered by Labrador CMS