Øyvind Bøe Dalelv er klar for nok en Årets kokk-finale. (Foto: Morten Holt)

Lag 3 i Årets kokk - Team Dalelv

Tirsdag 24. september arrangeres Årets unge kokk og Årets kokk i Mathallen i Oslo. Vi presenterer de ulike lagene – i den rekkefølgen de starter i konkurransen. Øyvind Bøe Dalelv ble knepent slått av sambygdningen Christian A. Pettersen i forrige utgave av Årets kokk, og er nok ute etter å revansjere seg nå - for å bli Norges neste Bocuse d'Or-kokk.

Publisert

Totalt stiller fem lag på «startstreken» både i Årets unge kokk og Årets kokk. Det hele foregår i Mathallen, og de unge kokkene skal i aksjon allerede fra klokka sju på morgenen. Deretter går det slag i slag hele dagen – med start for seniorkokkene klokka 14. Bedømmingen skjer i kveldingen – før det blir premieutdeling fra klokka 21 på kvelden.

Vinneren av Årets kokk blir Norges Bocuse d’Or-deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i juni 2020 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

Vinneren av Årets unge kokk blir også historisk. Det er første gang konkurransen arrangeres.

Team Dalelv. (Foto: Morten Holt)

Team Dalelv

Kokk: Øyvind Bøe Dalelv (29) – kjøkkensjef på Michaels, Oslo

Opprinnelig fra: Bodø.

Commis: Tobias Gabrielsen (19) – kokk på Statholdergaarden i Oslo.

Opprinnelig fra: Kirkenes.

Coach: Håkon Solbakk (27) – kjøkkensjef på Nordøst i Trondheim.

Opprinnelig fra: Nærøy.

Kokk

Ikke bare forbereder Øyvind Bøe Dalelv seg på å konkurrere i Årets kokk, han jobber for tiden også med et nytt restaurantprosjekt, Michaels, som skal åpne på Briskeby i Oslo. Her skal han være kjøkkensjef og medeier. Karrieren til den 29-årgamle kandidaten fra Bodø, startet som lærling på Statholdergaarden i Oslo under Bent Stiansen og Torbjørn Forster. I 2009 vant han NM for kokkelærlinger, og etter det begynte han for alvor å konkurrere. Han har vært fast medlem på kokkelandslaget i syv år, og har deltatt i en rekke konkurranser med kokkelandslaget og yrkeslandslaget – både som kandidat og dommer. Dette blir den fjerde gangen har deltar som finalist i Årets kokk. I 2013 tok han bronse og fikk dermed plass på det utvidete Team Norway, da Ørjan Johannessen vant gull i Bocuse d’Or 2015. I Årets kokk 2015 tok han igjen bronse, men det ble seier i NM i kokkekunst i 2016. I 2017 ble det sølv i Årets kokk og han vant priser både for beste ganefryd og geografisk identitet. Samme år ble han også verdensmester i Tapas i Valladolid med sin ganefryd, og dermed også Sjømatsrådets ambassadør for norsk tørrfisk.

Commis

Som commis har han valgt Tobias Gabrielsen (19). Han jobber som kokk på Statholdergaarden, hvor han også hadde læretiden sin. Til høsten starter han på Michaels på Briskeby i Oslo.

– Tobias er en ung og positiv finnmarking som har bein i nesa og som ofrer alt i rollen som commis. Han har ingen konkurranseerfaring og det har vært utrolig spennende å se hvordan han har utviklet seg de siste månedene, sier Bøe Dalelv.

Coach

Coachen hans er 27-år gamle Håkon Solbakk. Han har vært kjøkkensjef på NordØst Food & Cocktails i Trondheim, og nå i september starter han i jobben som kjøkkensjef på Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim. Han startet tidlig med kokkekonkurranser, og var blant annet commisen til Adrian Løvold i Årets kokk 2015, og har lang fartstid på kokkelandslaget med flere gode plasseringer.

– Jeg hadde ikke klart dette uten Håkon. Han har vært med hele den kreative prosessen og følger meg opp hver dag. Han er en streng trønder, men også veldig positiv, og han drar opp stemningen om treningsdagen ikke har gått helt som planlagt, sier Bøe Dalelv.

– Det som gjør at jeg blir Årets kokk 2019, er at vi har løst oppgaven riktig. Vi har laget en presentasjon som er helt ny for publikum, kanskje også for dommerne.

Les også: Dette er alle lagene i Årets unge kokk og Årets kokk 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS