Om ledelse i hotell- og servicenæringen

Tore Berger har sluppet boka «Ledelse» - for hotell- og servicenæringen, en oppfølger til boka «Service», som kom for tre år siden.

Publisert
Tore Berger med den nye boka. (Foto: Privat)

«Det handler om åpne dører og åpne armer», skriver Berger på omslaget av boka.

– Dette er et selvutgitt prosjekt, og en oppfølger av boken «Service?», som ble gitt ut i 2016, melder Berger.

Gode ledere skaper gode medarbeidere

Ledelse er og blir et fag. Innenfor det vi kaller «hospitality», er ledelse på mange måter selve drivkraften i en bedrift. «Hospitality» er betegnelsen på servicebedrifter, med myke verdier og grunnsetninger. Gode ledere er essensielt for den totale driften, som motivator, lærer, sparringpartner og lytter, sier Berger

– Alt for å bygge oppunder en servicebedrifts viktigste ressurs; medarbeideren. Uten gode medarbeidere skapes ikke de gode resultatene, da det primære i en servicebedrift er menneske- til menneskehandling. Handling krever behandling, og ledelse kommer da inn som hovedfaktor, sier han.

Tore Berger. (Foto: Privat)

En god «gartner»

– En god leder i servicebedrifter er en god «gartner». Han eller hun får alt rundt seg til å gro, til å vokse og til å spire. Den gode leder viser vei, drar lasset, bygger oppunder, inspirerer og dyrker medarbeideren. Selvsagt ikke uten bistand, da medarbeideren selv må engasjere seg og vise seg frem. Det handler jo basalt nok om toveis samhold, samhandling og samarbeid, påpeker Berger.

«Leder til medarbeider, medarbeider til leder»

Berger forteller at «Ledelse» er fra hans ståsted som mellomleder i næringen over mange år. Boken måtte skrives, og nå altså publisert via selvpubliseringsforlaget kolofon.

– Ledelse blir til underveis, «det handler mye om nettopp åpne dører og åpne armer», sier Berger.

Ledelse – for hotell- og servicenæringen

Forlag: Eget forlag

Antall sider: 126 (20 kapitler)

Forfatter: Tore Berger (tore.b.berger@gmail.com)

Temaer: Ansettelsesprosessen - MBWA - Møkkalederen - Delegering - Relasjonsledelse - Organisering - Utdannelse.

Les også mer på Service-servering.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS