Nå lanseres Klippfiskboka.
Nå lanseres Klippfiskboka.

Klippfisk på bokmenyen

Arnt R. Steffensen, Christian Larris Honstad og Frode Kristensen står bak en ny bok om klippfisk, «Klippfisk, historien - reisen – oppskriftene», som kommer ut nå i februar.

Klippfiskboka lanseres 8. februar, men kan allerede forhåndsbestilles.
Klippfiskboka lanseres 8. februar, men kan allerede forhåndsbestilles.

Dette er boka for dem som vil utvide sin egen kunnskap om klippfisk. 

Her får du historien og reisen, samt rundt 50 oppskrifter som du kan sette på klippfiskmenyen.

Dette står det å lese på Norli.no

«Dette er boken for alle som elsker klippfisk - eller som vil bli bedre kjent med denne fantastiske norske råvaren. Klippfisk Historien - reisen - oppskriftene er en informativ, fristende og underholdende kokebok om den litt glemte nasjonalskatten. Her ufarliggjør vi klippfisk som råvare. Vi gir deg svarene på alt du lurer på om klippfisk, og kanskje et par ting til. Du får også oppskriften på klippfisk-klassikere som bacalao og bolinhos. Men vi tar også klippfisken med inn i samtiden. Rettere sagt rett inn i nordmenns favorittretter - i middager du kanskje aldri før har tenkt at klippfisk kan brukes. Det blir fristende klippfisktaco, quesadillas, burgere, calzone og pasta, og mye, mye mer. Denne boken vil gi deg ny inspirasjon og matglede».

Forfatterne

Arnt Steffensen.
Arnt Steffensen.

Arnt Steffensen (55) er utdannet kokk, og har i en årrekke ledet i Kost- og ernæringsforbundet i Delta, en fagforening for kokker og kjøkkenpersonell i offentlig sektor.

Han er tidligere kantineleder og norgesmester i institusjonskokkfaget. Kunnskap om all drikke og vin og brennevin er en viktig del av kokkeutdanningen, og Steffensen har tidligere skrevet en rekke bøker om brennevin og matkultur.

Frode Kristensen.
Frode Kristensen.

Frode Kristensen (68) har lang bakgrunn i matbransjen, fra blant annet Nestle Findus/Findus på 1980-tallet og Matmerk fra 2005 til 2018, før han etablerte Salgslaget i oktober 2018. Kristensen har gjennom alle år feriert i Ericeira nord for Lisboa i Portugal, og blitt godt kjent med hvordan klippfisken blir tilberedt der.

Han ble portrettert i magasinet Horeca i 2019 (nummer 4).

Christian Honstad.
Christian Honstad.

Christian Larris Honstad (27) er i dag kjøkkensjef på Brasserie Hansken, og har også bakgrunn som kjøkkensjef på Gamle Raadhus restaurant i Oslo. Han har også arbeidet på Sentralen og Le Benjamin i Oslo. Den tidligere juniorkokkelandslagsdeltakeren er oppvokst i klippfiskbyen Kristiansund.

Klippfisk, historien - reisen – oppskriftene»

Forfattere: Arnt R. Steffensen, Christian Larris Honstad, Frode Kristensen

Forlag/utgiver: Cappelen Damm AS

Antall sider: 200

Varenr.: 9788202756468

Pris: 479 kroner

Boka kan forhåndsbestilles hos Norli.no, og lanseres 8. februar 2024.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS