Årets første magasin i Horecas 50. årgang

Det aller første nummeret av Storkjøkken, forløperen til Horeca, så dagens lys i 1969. Det betyr at vi nå er inne i vår 50. årgang. Nå er det første nummeret i 2018 på vei til abonnentene.

Publisert
Omslaget på Horeca nummer 1 2018. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen. I dette nummeret har vi blant annet satt søkelyset på Rezidor Hotel Group, på kokkebekledning, spirer og retter med japansk inspirasjon – for å nevne noe.

Spirer

En industrihall full av moderne produksjonsutstyr sørger for at Spirehagen har den desidert største kapasiteten for produksjon av spirer i Nord-Europa.

Flere kjøkkensjefer tar også spirene aktivt i bruk når nye retter skal tilberedes, som Håkan Wiik på Restaurant Fangst i underetasjen på Saga Hotel i Oslo.

Les mye mer om Spirehagen, som produserer spirer, og om Restaurant Fangstad, som aktivt bruker spirer når retter tilberedes, i Horeca nummer 1 2018.

40 år med Sportex

Gjennom flere tiår har Sportex vært en markant leverandør av bekledning til kokker og servitører.

Det begynte i det små med yrkesklær og verneutstyr – inkludert kokketøy, på midten av 1970-tallet. I dag er det det knapt en kokk i landet som ikke kjenner til den kanskje eller mest kjente merkevaren som Sportex distribuerer; Segers.

Les mye mer om Sportex i Horeca nummer 1 2018.

Rezidor Hotel Group

Over flere sider i dette nummeret har vi satt søkelys på Rezidor Hotel Group, og intervjuet flere ledende personer i hotellgroppen.

Les mye mer om Rezidor Hotel Groups virksomhet i Norge i Horeca nummer 1 2018.

Anniken England er Horecas nye vinskribent. (Foto: Morten Holt)

Kikkoman og soyasaus

Kikkomans sjefskokk i Europa, Kiyoshi Hayamizu, lager japansk tapas, og introduserer samtidig et nytt begrep, «japas».

I Norge er det Orkla Foods som har vært distributør av Kikkoman, men Haugen-Gruppen overtok agenturet fra 1. januar 2018.

Les mye mer om Kikkoman nummer 1 2018.

Ny vinskribent i Horeca

Anniken England (27) er ny vinskribent i Horeca fra nummer 1 2018. Hun har tatt over etter Tor Frostmo og Svein Lindin, som har stått bak vinsidene siden 2011.

I sin første artikkel har hun tatt for seg Torres-imperiet i Spania.

Les mer om Anniken England og se de «nye» vinsidene i Horeca nummer 1 2018.

Kulinaris spisses mot hotell og restaurant

Diplom-Is er blitt hovedaksjonær i Kulinaris, men gründerne Roar Langli og Even Riis forteller at Kulinaris skal fortsette som egen merkevare. Nå skal det satses enda mer på storhusholdningsmarkedet.

Les mer om Kulinaris i Horeca nummer 1 2018

Cato Helgesen er portrettert

Han var landets yngste fagutdannede kokk; siden har han vært opptatt av læring og opplæring. Nå har Cato Helgesen passert 30 år med Storkjøkkenforum.

Les portrettet med Cato Helgesen i Horeca nummer 1 2018.

Andre større reportasjer

Ellers finner du større reportasjer fra Anne på Landet, som er vår typebedrift i dette nummeret, Opaker Gård, Beitostølen, om lanseringen IK Mattest og om tomatforskning – for å nevne noe.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS