Forsiden på Horecas første utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

Årets første Horeca-magasin – med Smak-tema

Årets første utgave av magasinet Horeca i 2020 er på vei til abonnentene. I denne utgaven finner du det meste du trenger å vite om årets Smak-messe, som pågår fra tirsdag 3. til fredag 6. mars.

Publisert
Forsiden på Horecas første utgave i 2020. (Foto: Morten Holt/layout: Tove Sissel Larsgård)

I denne utgaven kan du lese om konkurransene, seminarene og utstillerne som er å finne på Norges Varemesse om en drøy uke. Du finner også et stort hallkart, slik at du kan orientere deg på forhånd.

Ærverdig Holmenkollen-hotell

Ikoniske Scandic Holmenkollen Park har huset gjester i godt over 100 år. Men klientellet har definitivt endret seg over tid. Nå er hotellet også åpent 365 dager i året.

Fra å være et hotell for overklassen midt på 1900-tallet, har hotellet med årene endret stil. Nye kundegrupper har kommet til, noe som også gjenspeiles i restauranten De Fem Stuer, som er gjort «mer folkelig» for å speile dagens gjester.

– Det jobbes også med spennende planer for å utvikle hotellet for fremtiden, for å møte den økte konkurransen i ett stadig voksende hotellmarked i Oslo, sier hotelldirektør Bjørn Runar Johansen.

Haut Nordic – selskap i sterk vekst

Haut Nordic har i løpet av de to siste årene virkelig markert seg på hotell-, restaurant- og kontorfronten i Norge. Nylig lanserte de hotellkjeden Marawell Hotels.

Kjedens første hotell åpnes på Gardermoen i 2022, og kjeden sikter også internasjonalt. Men mye mer er også i gjære.

Les mye om Haut Nordic i Horeca nummer 1 2020

De Historiske vokser - ni nye medlemmer

De Historiske Hotel & Spisesteder ha fått ni nye medlemmer. Les om alle de ni nye denne utgaven av Horeca, der du også kan lese enda mer om Boen Gård, som utvider sengekapasiteten fra ått til 36 plasser før sommersesongen starter for fullt.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2020

Hotel Norge – Scandics andre signaturhotell i Norge

Det første hotellet i Scandics signaturhoteller, Grand Hotel i Oslo, fikk i 2018 følge av Hotel Norge i Bergen.

Vi har besøkt Bergens nye stolthet.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2020

Inviterer til andelslandbruk

Nylig fikk Heinrich Jung den prestisjetunge Matprisen. Nå inviterer han, sammen med Opaker gård i Solør, interesserte til å være med på et omfattende andelslandbruk.

– Vi leter aktivt etter både privatpersoner, restauranter og andre spisesteder som er interessert og vil være med på dette, sier Heinrich Jung og Kjersti Rinde Omsted.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2020

Går foran for en grønnere bransje

Temoco stiller krav til sine råvareleverandører til resirkulert og kortreist rustfritt stål, bearbeidet med ren strøm under skikkelige arbeidsforhold.

Temoco leverer blant annet bar- og kantinedisker, eller mer presist; det som er synlig på utesteder, hoteller og kantiner.

– Vi er nok det første firmaet i vår bransje i Norge og Norden, og kanskje i hele verden, som virkelig har tatt tak i dette, sier eier og daglig leder for Temoco, Morten Hovde Larsen.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2020

Storkjøkkenbransjens aktive senior

Bransjeveteranen Arvid Østhus har jobbet på samme arbeidssted i 54 år. Han var 21 år gammel da han ble ansatt i Norrøna Vekter og Maskiner i Stavanger.

I dag er 75-åringen fortsatt i full jobb i Norrøna-konsernet. Østhus er portrettert i denne utgaven, de du også kan lese mer om Norrøna Storkjøkken.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2020

Nå må du oppdatere rutinene for varsling på arbeidsplassen

I juli 2017 trådte det i kraft nye regler i arbeidsmiljøloven, som i praksis innebar at 95 % av aktørene i horecabransjen må ha skriftlige rutiner for varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen.

Nå er lovgiver tilbake med innskjerping i varslervernet og nye krav til de skriftlige rutinene. Har dere ikke har dette på plass allerede, er det bare å brette opp ermene og ta tastaturet fatt.

Les mer i den faste jusspalten «Rett fra Ræder», som Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter skriver, i Horeca nummer 1 2020

Andre større artikler

Du finner også større artikler om Metos, Quality Improvement (QI), Farris Bad, Ringnes og Døgnvill Burger og Svingen Pub på Beitostølen (som nylig feiret 30 år).

I den faste vinspalten i dette nummeret kan du lese mer om vin som egner seg til skrei.

Typebedrift i Horeca nummer 1 2020 er Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS