For 22 år siden ble Svein Arild Steen-Mevold Norges første miljøsjef i hotellsektoren med ansvar for å implementere Scandic-kjedens miljøprogram.
For 22 år siden ble Svein Arild Steen-Mevold Norges første miljøsjef i hotellsektoren med ansvar for å implementere Scandic-kjedens miljøprogram.

NHO Reiselivs Hederspris 2017 til Svein Arild Steen-Mevold

Administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold (50) i Scandic Hotels Norge er tildelt NHO Reiselivs Hederspris for 2017.

Publisert

Prisen ble delt ut av NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold under NHO Reiselivs årskonferanse på Lillehammer tirsdag.

«Svein Arild Steen-Mevold er en ekte reiselivsveteran som har gått gradene fra oppvasken på Hurtigruten, via kokkeutdanning og hotellstudier, til topplederposisjoner i norsk reiseliv. Han er en tydelig og ydmyk leder som har hatt ansvar for flere store endringsprosesser i reiselivet, blant annet integrasjonen mellom kjedene Rica og Scandic i 2014. Prisvinneren jobber etter tesen om at bærekraft skal være lønnsomt, og han har bidratt til å gjøre miljøvennlig drift til en hygienefaktor og en del av DNA-et til Scandic Hotels Norge», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Jobber i en fantastisk bransje

– Jeg må få lov til å takke så mye for hederen som denne prisen innebærer. Jeg jobber i en fantastisk bransje. Hver dag har jeg gledet meg til å gå på jobb. Og jeg har fått være med i mange år. Det er mest på grunn av at jeg har hatt så flotte folk rundt meg at jeg har fått det til i denne bransjen, og at jeg har trivdes så godt her, sier prisvinneren i en pressemelding.

La vekt på miljøinnsats

For 22 år siden ble Steen-Mevold Norges første miljøsjef i hotellsektoren med ansvar for å implementere Scandic-kjedens miljøprogram. Satsingen berørte hele driften, blant annet innkjøp, renhold, energisparing og avfallshåndtering.

– Vi har lagt vekt på hans oppriktige engasjement for miljø og bærekraft. Steen-Mevold har i hele sin karriere vært opptatt av hvordan hotellindustrien kan utvikle seg og samtidig redusere sin egen miljøbelastning. Han er samtidig klar på at systematisk miljøarbeid tar tid og krever tålmodighet, og at miljøarbeid må omfatte alle ansatte og alle sider av en virksomhet, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Hun har utgjort juryen sammen med NHO Reiseliv-president Ole Warberg.

Ansvar for 4500 ansatte

Vinneren av Hedersprisen 2017 er født i Oslo, men oppvokst i Mosjøen. Som øverste Scandic-sjef i Norge har Steen-Mevold ansvar for 4500 ansatte ved 75 hoteller fra Nordkapp til Kristiansand. Hotellkjeden omsetter hvert år for 4,4 milliarder kroner i Norge. I mars ble det kjent at 50-åringen er innstilt som nytt styremedlem i NHO. Det nye styret skal velges på NHOs generalforsamling 13. juni.

Tidligere vinnere av NHO Reiselivs Hederspris er hotellveteran Ina Utne, restaurantgründer Bjørn Tore Furset, hotelldirektør Terje Hansen, mesterkokk Bent Stiansen, hotellgründer Olav Thon og Sundvolden Hotell og Utvika Camping.

(Pressemelding)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS