Hotell- og restaurant-Norge stenger - etter de nye retningslinjene i kveld. Britannia Hotel og hotelldirektør Mikael Forselius stenger fra 25. mars. (Foto: Morten Holt)

Hotell- og restaurant-Norge stenger

De nye retningslinjene – med full skjenkestopp i hele landet, fører til at det meste av hotell- og restaurant-Norge nå stenger ned.

Lyst, men likevel mørkt for den norske reiselivsnæringen, etter nye innstramminger i dag. (Foto: Morten Holt)

Nå forsvinner den gode påskeferien fra alle serverings- og utesteder, restauranter og hoteller.

I kveld ble det kjent at et av Norges mest celebre hoteller, Britannia Hotel, velger å stenge ned all virksomhet fra klokka 12. 00 25. mars denne uka.

Britannia Hotel håper å åpne igjen onsdag 14 . april.

Overrasket over regjeringens innstramminger

Mikael Forselius er overrasket over regjeringens innstramminger for hotell- og restaurantnæringen. (Foto: Morten Holt)

– Jeg er overrasket over regjeringens innstramminger for hotell- og restaurantnæringen. Vi skulle ha åpent i hele påsken, og arrangere konsertene «Artist In Residence» med artistene Jonas Fjeld, Morten Abel og Sondre Lerche i Palmehaven. Alle konsertene avlyses nå. Vi taper minst 10 millioner kroner i perioden det nå er planlagt å stenge for. Vi hadde en fantastisk fin booket påske, sier hotelldirektør Mikael Forselius.

– Dette var overraskende for oss. Forrige runde sa de at tiltakene skulle slå hardt ut i områdene som var rammet av smitte. Nå har vi lav smitte i dette området. Nå slår det ekstremt hardt ut på næringen i Trondheim, som har hatt det greit i det siste og har håndtert dette med smittespredning godt. Det er litt tøft, men vi skal klare det. Vi må bare holde pusten litt til, og forberede oss på å starte opp igjen, sier Forselius videre.

Dette informerer hotellet

«Vi er veldig lei oss for å måtte informere om at vi stenger hotellet med overnatting, alle restauranter og barer, spa, fitness og konferanse, midlertidig fra torsdag 25. mars etter utsjekk kl. 12.00, grunnet myndighetenes nye nasjonale retningslinjer og påbud om skjenkestopp. Vi beklager eventuelle ulemper den midlertidige stengingen medfører for våre gjester som har booket påskeferie hos oss eller som har planlagt et besøk på hotellet i tiden fremover. Våre «Artist In Residence»- konserter med Jonas Fjeld, Morten Abel og Sondre Lerche avlyses, og alle som har kjøpt billett vil bli kontaktet av oss og få refundert beløpet. Vi håper å kunne åpne hotellet igjen onsdag 14. april, men tar forbehold om at perioden kan bli ytterligere forlenget. Vi håper smittesituasjonen kommer under kontroll, og vi gleder oss til vi kan gjenåpne og ønske alle våre gjester og ansatte velkommen tilbake på hotellet», skriver hotellet til sine gjester.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS