Historisk lavt sykefravær hos Leiv Vidar

Mens prosessindustrien generelt og kjøttbransjen spesielt sliter med høy andel sykmeldte, har pølsemakeren Leiv Vidar på Hønefoss et historisk lavt fravær.

Publisert
Historisk lavt sykefravær hos Leiv Vidar. (Foto: Leiv Vidar)
Historisk lavt sykefravær hos Leiv Vidar. (Foto: Leiv Vidar)

Med langsiktig søkelys på sykefravær med oppfølging og tilrettelegging, har Leiv Vidar oppnådd særdeles gode resultater de siste årene. I 2016 er sykefraværet nede i rekordlave 3,4 prosent mens kjøttbransjen totalt til sammenligning har ligget stabilt i overkant av åtte prosent de siste årene.

«Så lave fraværstall har bedriften oppnådd gjennom gode oppfølgingsrutiner, individuell tilrettelegging, automatisering av en del tunge og repeterende arbeidsoppgaver, samt en god forsikringsordning for å få ansatte raskt tilbake i jobb. Bedriften har i tillegg i en årrekke registrert fraværsårsaker i et frivillig system, og bruker dette aktivt i forhold til forebyggende tiltak og oppfølging», heter det i en pressemelding.

Utgangspunktet er at folk ønsker å være på jobb

– Vi tar som utgangspunkt at våre medarbeidere er voksne, ansvarlige personer som er stolt av arbeidet sitt, og har et genuint ønske om komme på jobb. Derfor har vi blant annet hatt fokus på trivselsforbedrende tiltak og ikke minst god og tett dialog med de ansatte og fagforeninger også i krevende omstillingsprosesser, sier produksjonssjef Jan Erik Andreassen i en kommentar.

– Når vi i tillegg tar høyde for at snitt ansiennitet i produksjonen hos oss ligger på over 15 år, er resultatene intet mindre enn imponerende! Våre medarbeidere fortjener rett og slett stor ros, sier Andreassen videre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS