Grand Hotel Åndalsnes er nå heleid av Classic norway Hotels.
Grand Hotel Åndalsnes er nå heleid av Classic norway Hotels.

Store planer for Åndalsnes-hotell

Classic Norway Hotels lanserer nye store utbyggingsplaner for Grand Hotel i Åndalsnes, som hotellkjeden nå er blitt heleier av.

Den norske hotellkjeden Classic Norway Hotels lanserer store utvidelsesplaner i alpebyen Åndalsnes, som er blitt en stor reisefavoritt for nordmenn og utlendinger.

Heleid av kjeden

Grand Hotel i Åndalsnes - med Romsdalshorn i bakgrunnen.
Grand Hotel i Åndalsnes - med Romsdalshorn i bakgrunnen.

For to år siden ble Grand Hotel kjøpt av Classic Norway Eiendom i et joint-venture-samarbeid med selskapet Romsdalen AS, som igjen eies av The Norwegian Travel Company.

De to partnerne eide 50 prosent hver av det tradisjonsrike hotellet etter at de 1. januar 2021 kjøpte det av den lokale hotellfamilien Åndal.

Nå har Classic Norway Eiendom kjøpt eierandelen til Romsdalen AS, og blir dermed heleier av hotellet som har opprinnelse tilbake til 1890.

57 nye rom

Grand Hotel på Åndalsnes får 57 nye rom i en ny fløy.
Grand Hotel i Åndalsnes får 57 nye rom i en ny fløy.

Grand Hotel har gjennomgått en betydelig oppgradering de siste to årene, og jobber nå med planer om en ny stor utvidelse av hotellet.

– Grand Hotel skal bygges ut med 57 nye rom. Den opprinnelige planen var å bygge nye hotellrom på toppen av Rauma kulturhus som er en det av Grand Hotel-bygget. Men nye undersøkelser viser at kulturhuset ikke vil tåle vekten av de nye hotellrommene. Vi har derfor endret planene til å bygge en ny hotellfløy som bindes til det øvrige hotellet med en glassinnrammet bro, forteller administrerende direktør for Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Når de nye hotellrommene er klare, vil Grand Hotel få 145 hotellrom. Ola Elias Åndal fortsetter som hotellsjef ved hotellet.

Øker tilbudet

– Den mest aktuelle planen er å bygge fire nye etasjer samt parkeringskjeller under den nye hotellfløya, sier Classic Norway-eier Erik Berg, som berømmer Rauma kommune for sin positive og konstruktive holdning til å gi turistkommunen et etterlengtet bedre hotelltilbud.

– Classic Norway Hotels får med kjøpet av hele Grand Hotel hele 24 hotell i sin portefølje, forteller Stephen Meinich-Bache.

Starter utbygging neste år

Den norskeide hotellkjeden håper å starte byggingen av de nye hotellfløyen i løpet av 2024.

Etterspørselen etter et godt spisested og overnattingssted i Rauma har vært sterkt økende de siste årene. Og etter åpningen av Romsdalsgondolen har mulighetene til helårsturisme blitt enda bedre.

I sommerhalvåret er de aktuelle fjellturene i regionen samt besøk på den nasjonale turistvegen Trollstigen blant de mest populære. I vintersesongen er Åndalsnes og Rauma en ettertraktet topptur-destinasjon.

TV- og filmkjendiser

Åndalsnes og Rauma kommune på nordvestlandet er blant landets mest populære reisemål og har flere år på rad vært på søketoppen over attraktive steder å besøke. Fjellturer og trapper er svært populært for gjester som ønsker aktiv ferie. Og med fjellturen Romsdalseggen og utsiktspunktet Rampestreken nærmest på dørstokken til Grand Hotel er Rauma blitt et soleklart førstevalg for mange.

TV- og filminnspillinger med «Kompani Lauritzen», «Mission Impossible», «Burning», «Troll» og «Succesion» og har også gitt kommunen verdifull oppmerksomhet. Reisetrenden «set-jetter», å besøke steder hvor det har vært gjennomført store filminnspillinger, har nådd Rauma for alvor. Og nå skal altså Classic Norway Hotels, som har ansvar for driften og over 50 sesongansatte, sørge for at det populære reisemålet Åndalsnes blir enda en attraksjon rikere.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS