Comfort Hotel Karl Johan Hotel. (Foto: Morten Holt)

Første nye hotellet på nesten 100 år

Da Comfort Hotel Karl Johan nylig åpnet, var dette det første nyåpnede hotellet i Oslos paradegate på nesten 100 år.

Publisert
Hotel Atlas holdt til i de samme lokalene. Det ble åpnet i 1920. Her var det hotelldrift helt frem til 1970-tallet. Nå er det igjen hotell i bygårdene. (Foto: Arkiv)

Både Best Western Karl Johan Hotel (nummer 33) og Grand Hotels (nummer 31) historie strekker seg helt tilbake til slutten av 1800-tallet, og Comfort Hotel Karl Johan er nå det tredje hotellet i hovedgaten i Oslo.

Tre bygårder, deriblant Hoppegården og Frølichgården, er involvert for å få plass til alle fasiliteter, inkludert 181 rom.  (Foto: Marika Markestøl)

Mange hoteller, tre i dag

Det har også vært andre hoteller direkte på Karl Johan, som Hotel d’Angleterre (Karl Johans gate 2), Hotel Scandinavie (8), Hotel Metropole (16 b), Tostrupgaarden Hotel (25), Hotel Bellevue/Belvedére (35), Fru Nanna Florelius’s Hotel (39) og Hotel Westminster (45), samt Søstrene Waalens Privathotell, Filingers Hotel og Atlas Hotel. De tre sistnevnte har alle tre holdt hus i nummer 12, samme bygg som Comfort Hotel Karl Johan nå er åpnet i, men det er 96 år siden det siste av disse ble åpnet.

Noen små private overnattingssteder ble etablert, gjerne av kvinner og søstre, på første halvdel av 1900-tallet, men etter det Horeca erfarer er det akkurat Atlas Hotel som er det siste hotellet som er åpnet på Karl Johans gate – før nå nyåpnede Comfort Karl Johan. Atlas Hotel ble åpnet i 1920.

Inngangspartiet til Comfort Hotel Karl Johan. (Foto: Marika Markestøl)

– Det er spennende å åpne et nytt og helt annerledes hotell på Karl Johan. Det er jo noen år siden sist! sier hotelldirektør Robert Holan.

Bygårder med rik historie

Byggingen av hotellet har vært et av Comforts største prosjekter noensinne. Tre bygårder, deriblant Hoppegården og Frølichgården, er involvert for å få plass til alle fasiliteter, inkludert 181 rom.

Bygårdene har en rik historie, og det var også kontinuerlig hotelldrift her fra 1903 til 1972. Fra 1903 var Hoppegården hjem for velrennomerte Fillingers Hotell, før Hotell Atlas tok over i 1920.

– Dette er hotellet for folk i alle aldre som er unge til sinns, sier Robert Holan, som er hotelldirektør for nyåpnede Comfort Hotel Karl Johan. (Foto: Morten Holt)

Hotelldriften i bygget opphørte først i 1972, men fra 2016 skal igjen bygget fylles med gjester.

I nyere tid har bygget, sammen med Frølichgården, vært en av byens viktigste scener for kultur og provokasjon. På Subscene har dagens toneangivende artister spilt sine første show, Oslos første homsebar lå her, og utallige filmer og TV-serier er spilt inn i bygget.

Eget musikkstudio

Den arven tas opp i Comfort Hotel Karl Johan, som blir Norges første hotell med et eget musikkstudio. Det er musikk-kollektivet Need Music som står bak i samarbeid med hotellet.

– Dette hotellet er bygget til ære for kultur og musikk. Vi gleder oss til å ta i mot alle kreative sjeler og se hvilke hits hotellet kan bli fødestue for, sier Holan.

– Det er fantastisk kult at Oslo får et hotell med innspillingsfasiliteter inhouse. Vi vet at mange besøkende vil sette pris på å bo et sted hvor det er tilrettelagt for kreativitet og produksjon rett utenfor soverommet, sier uttaler Guttorm Raa, norsk sjef for Warner Music.

– Comfort Hotel Karl Johan blir en oase som samler det aller beste Oslo har å by på, i konsentrert form. Vi gleder oss til å invitere bohemer, kunstnere, musikere og alle andre til å provosere, inspirere og bli inspirert i et av byens flotteste, mest historiske bygg, sier en entusiastisk hotelldirektør Holan.

Les mye mer om hotellet og også portrettet med hotelldirektør Robert Holan i magasinet Horeca (nummer 3 2016)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS