Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Coor reduserer matavfall for bedre miljø

For å redusere belastningen på miljøet, innfører Coor nå registrering av alt matavfall. Målsettingen er at matavfallet skal reduseres med totalt 20 prosent det kommende året.

Publisert

Mat og drikke er en av Coors viktigste tjenester, og med 120 restauranter i Norge, Sverige og Danmark, er Coor en av Nordens ledende aktører innen restaurant- og kantinedrift.

– Vi har tidligere registrert matavfallet i noen restauranter, men nå innfører vi registrering på en enhetlig måte over hele virksomheten. Vi starter med registrering og oppfølging, og neste steg er å sette opp mål for hver enkelt restaurant, uttaler Marianne Hayes Antonsen (leder for Centre of Excellence Food) hos Food by Coor i Norge.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Alle Coors personalrestauranter

«Matavfall står i dag for en stor del av den totale miljøbelastningen i Norden, og trengs å minskes i alle ledd i næringskjeden – ved fremstilling, hos grossister, leverandører, butikker, restauranter og storkjøkken, samt i private husholdninger. Nå innfører vi registrering av alt matavfall i alle restaurantene våre. Matavfallet oppstår både ved tilberedningen på kjøkkenet og ved servering, eller kommer fra tallerkenrester fra våre gjester», heter det i en pressemelding fra selskapet.

20 prosent det kommende året

– Målsettingen er at vi skal redusere matavfallet med 20 prosent på ett år. For å nå dette målet kreves det endringer i måten vi produserer maten, men også at vi oppmuntrer gjestene våre til å ikke forsyne seg med mer mat enn de klarer å spise opp, sier Hayes Antonsen videre.

Matavfallet skal måles daglig, og resultatene føres inn i et registreringsystem, som Coor har utviklet.

– Lik alle ansvarsfulle selskaper, forsøker vi på forskjellige måter å aktivt redusere vår negative påvirkning på miljøet. Råvarehåndtering er ett av våre fem fokusområder innen miljøarbeid, og dette er et stort steg i riktig retning for å minske vår totale miljøbelastning, sier kommunikasjons- og bærekraftsdirektør i Coor-konsernet, Åsvor Brynnel.

Du kan lese mer om Coors miljøarbeid i selskapets bærekraftsrapport på Coor.se

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS