Det nye møteområdet er populært både for konferanser og selskaper. (Foto: Rickard L. Eriksson)

Fornyer Arne Jacobsens verdensberømte designhotell

Verdens første designhotell, Radisson Blu Royal Hotel i København, har startet en omfattende oppgradering, og allerede nå står det helt nye møte- og konferanseområdet ferdig.

Publisert

Ambisjonen er å gi gjestene opplevelser i verdensklasse gjennom design i hver eneste detalj av oppholdet.

I 1960 designet den danske arkitektlegenden Arne Jacobsen «Royal Hotel», i dag kjent som Radisson Blu Royal Hotel. Nå moderniseres hotellet. Radisson Blu beholder og bygger videre på den opprinnelige arven, henter frem mindre kjente klassikere skapt av Arne Jacobsen og bringer inn nye designelementer.

Designdetaljer i hele opplevelsen hos Radisson Blu Royal Hotel. (Foto: Richard L. Eriksson)

­Stolte av Jacobsen-arven

– Vi er veldig stolte av arven etter Arne Jacobsen og vår forkjærlighet for utsøkt design definerer alt vi gjør. Renoveringen er inspirert av Arne Jacobsens måte å tilnærme seg design på, som var å kombinere det funksjonelle med det sofistikerte. Vår ambisjon er å gjenskape en designopplevelse i verdensklasse for våre gjester og målet er at det nye hotellet skal bli like ikonisk som det opprinnelige, sier Tom Flanagan, Norden-sjef for Rezidor Hotel Group, i en pressemelding.

Et håndplukket team av prisvinnende designere fra danske Space Copenhagen og internasjonale arkitekter og prosjektledere er ansvarlige for å skape det «nye» hotellet som inkluderer full oppgradering av alle 260 hotellrom, lobby, restauranter, bar og møte- og konferanserom.

– Vårt mål er å gjenopplive den ikoniske atmosfæren som Arne Jacobsen skapte i 1960. Vi skal ta vare på hans arv, og samtidig modernisere slik at vi møter gjestenes forventninger, sier Brian Gleeson, hotellsjef ved Radisson Blu Royal Hotel i København.

Brian Gleeson.

– Vi skal skille oss ut på design, samtidig som vi skal skape gjesteopplevelser hvor alle øyeblikk teller. Hjertet av hotellet er våre engasjerte og dyktige ansatte som har øye for selv den minste detalj. Vårt ønske er at gjestene skal føle seg spesielt velkomne når de besøker dette ikoniske landemerket, sier Gleeson.

Stedet for viktige beslutninger

Den omfattende renoveringen av Radisson Blu Royal Hotel er allerede godt i gang. Et topp moderne møteområde med 10 konferanserom, inkludert fem styreromsuiter, er allerede ferdigoppusset og tar nå imot de første gjestene.

Foto: Richard L. Eriksson.

– Vi legger til rette for at kreative ideer og viktige beslutninger blir til her i København. Her skal gjestene ha vellykkede møter og vårt bidrag er skreddersydde detaljer og service i verdensklasse gjennom hele møtet, sier Gleeson i pressemeldingen.

Alle møterom er oppkalt etter Arne Jacobsens designklassikere. Blant dem er den berømte “Egget”-stolen, som ble laget til hotellet i 1960. Kunsten som henger på veggene er fra hotellets originale arkiver, og er nå innrammet på nytt.

Original eleganse med en moderne tvist

– I møterommene har vi skreddersydde Svane-stoler, som er et av Jacobsens mest kjente verk. Stolhøyden er tilpasset bordene i møterommene slik at sittekomforten er optimal, forteller Gleeson.

De originale marmorveggene i fellesområdene er bevart og i en rekke av møterommene finnes Nero Marquina-marmorbord. Materialene er bevart og valgt for å hedre Arne Jacobsen som brukte marmor flere steder på hotellet.

– Vi gjenoppliver den originale elegansen og tilfører en moderne tvist. Vårt møte- og konferanseområde har dessuten en fantastisk utsikt over Tivoli og København sentrum. Dette er en fantastisk arena for møter, konferanser og private arrangementer som bryllup og cocktailselskaper, sier Brian Gleeson.

Hotellet er destinasjonen

Royal Hotel, i dag Radisson Blu Royal Hotel, var først ute på mange områder da det åpnet i 1960. Det var Danmarks første skyskraper, verdens første designhotell og det eneste hotellet som er designet av Arne Jacobsen. Det var også Rezidor Hotel Group sitt aller første hotell.

Ett rom skal fortsatt stå urørt etter renoveringen: Rom 606 i hotellets sjette etasje. Dette er et av verdens mest kjente hotellrom, og er utformet nøyaktig slik det ble laget av Arne Jacobsen i 1960.

– Rom 606 er et levende bevis på vår designarv. Rommet er tilgjengelig for alle som ønsker å oppleve Arne Jacobsens design og ta del av den danske modernismen. Vi ønsker nå å gjenskape denne legendariske bygningen og løfte den til nye høyder for fremtiden, sier Gleeson.

For ikke å forstyrre gjestene gjennomføres moderniseringsprosessen i faser. På den måten kan gjestene fortsatt nyte hotellet, samtidig som hotellet oppgraderes.

Renoveringen av hotellet forventes å være ferdig sommeren 2018.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS