Sola Strand Hotel deler ut stipend til studenter i hotell- og restaurantfag. Fristen for å søke er 1. desember. (Foto: Sola Strand Hotel/De Historiske)

Stipend til studenter i hotell- og restaurantfag

I Ellen & Axel Lunds Stiftelse, som eier og driver Sola Strand Hotel, heter det i vedtektene at deler av overskuddet skal gå til opplæring innen hotell- og restaurantbransjen. Nå søkes aktuelle kandidater for inneværende år.

Publisert
Sola Strand Hotel. (Foto: Hotellet)

Sola Strand Hotel er et historisk hotell fra 1914, plassert på Solastranden like utenfor Stavanger. Hotellet er eid og drevet av nettopp Ellen & Axel Lunds Stiftelse. Stiftelsen ble opprettet 10. januar 1950.

Sola Strand Hotel ligger helt nede ved Solastranden. (Foto: De Historiske)

Deles ut til studenter i hotell- restaurantfag

I stiftelsens vedtekter står det at hotellet skal drives som et førsteklasses turisthotell, og at deler av overskuddet skal gå til opplæring innen hotell- og restaurantbransjen.

Dette innebærer at hotellets overskudd føres tilbake til drift og vedlikehold av hotellet, samt at stiftelsen deler ut stipender til studenter i hotell- og restaurantfag. På denne måten er hotellet med på å støtte opp om et utviklende fagmiljø for fremtiden.

Disse fikk stipend i fjor

Det lyses ut stipendtildeling årlig, og i 2016 ble det delt ut tre stipender til videreutdanning innenfor hotell- og restaurantfaget. Basert på en samlet vurdering i styret i stiftelsen kom følgende tre søkere ut noe bedre enn de øvrige søkerne:

Victoria S. Rønne - Student ved Hotel Institute Montreux

Silje Bendiksen - Student ved Blue Mountains International Hotel Management School

Henny Sofie Tanberg - Student ved Les Roches International School of Hotel Management

Fristen for å søke stipendtildeling for 2017 er 1. desember 2017.

Sola Strand Hotel er også medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder. Du kan lese mye mer om De Historiske i den kommende magasinutgaven av Horeca (nummer 7 2017)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Sola Strand Hotel


Sola Strand Hotel er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder. (Foto: De Historiske)

Sola Strand Hotel er et historisk og særegent hotell fra 1914 med beliggenhet på Solastranden, nær Stavanger.

Hotellet har 135 rom, moderne konferansesentre, et anerkjent kjøkken og restaurant, unike selskapslokaler og Nordsjøbadet Spa.

Sola Strand Hotel er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Ellen & Axel Lunds stiftelse

Ellen og Axel Lund kjøpte Sola Strand Hotel (da kalt Sola Strandhytter) i 1927, og drev hotellet frem til opprettelsen av Ellen & Axel Lunds Stiftelse 10. januar 1950, da de besluttet at Sola Strand Hotel skulle gå over til denne stiftelsen.

I stiftelsens vedtekter står det blant annet at hotellet skal drives som et førsteklasses turisthotell, og at deler av overskuddet skal gå til videreutdannelse innen hotell- og restaurantbransjen.

Les mer om hotellet på Strandhotel.no.

 

 

Powered by Labrador CMS