ClarionTromsø Dobbeltrom(4)
ClarionTromsø Dobbeltrom(4)

Ny god høstmåned for hotellene

I oktober var det 1,67 millioner overnattinger ved norske hotell. Dette er 7 prosent flere enn i den samme måneden i 2014.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Tallet på utenlandske hotellovernattinger gikk opp med 39 000, eller 13 prosent, fra oktober 2014 og endte på 335 000 i oktober 2015. I det samme tidsrommet gikk tallet på norske overnattinger opp 6 prosent til 1 333 000 overnattinger, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) fredag.

Ferie og fritid

Nærmere 80 prosent av økningen i overnattinger kommer fra ferie- og fritidsovernattinger i årets tiende måned. Det er 87 000 eller 15 prosent flere overnattinger i forbindelse med ferie og fritid i oktober i år enn i samme måned i fjor.

Også september bød på vekst i hotellovernattinger. NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold gleder seg over nok en god høstmåned for hotellene.

Den fremste årsaken til veksten er at stadig flere får øynene opp for Norge som opplevelsesland. I tillegg får reiselivet uvurderlig drahjelp fra den lave kronekursen, sier Krohn Devold i en pressemelding.

Frykter flyskatten

Hun frykter at regjeringens foreslåtte flyskatt på 88 kroner per billett vil redusere effekten av lav kronekurs.

– Reiselivet i Norge er avhengig av at gjestene kommer med fly og at de flyr innenlands til for eksempel Norwegians og SAS` hovedflyplasser i nord. Flyskatten vil gjøre innfallsportene til våre reisemål dyrere, noe som svekker reiselivet som sysselsettings- og vekstmotor i den oljemotbakken vi befinner oss i, sier NHO Reiseliv-direktøren.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS