Grand-Hotel-fra-Stortinget-1_full
Grand-Hotel-fra-Stortinget-1_full

Slik blir «nye» Grand Hotel

Når «nye» Grand Hotel skal innvies til våren, vil gjestene møte et helt nytt hotell. Fasaden blir som den alltid har vært, men innenfor veggene blir det store endringer i løpet av 2016. – Vi glemmer selvfølgelig ikke vår historie, men Grand Hotel blir et helt «nytt» hotell, sier hotelldirektør Fredrikke Næss.

Publisert

Grand Hotel skal renoveres i løpet av vinteren. (Foto: Grand Hotel)

Nå er årets Nobel-fest ferdig, og snart er julefeiringen unnagjort. Da starter arbeidet med å gjøre ærverdige Grand i Karl Johans gate til et enda mer moderne, komfortabelt og delikat hotell.

Etter den store renoveringen, vil Grand bli et mye mer enhetlig hotell, sier hotelldirektør Fredrikke Næss. (Foto: Morten HoltI

Næss utdyper:

– Grand Hotel har en lang tradisjon og historie, og har de siste årene fremstått med mange «ansikter». Etter den store renoveringen, vil Grand bli et mye mer enhetlig hotell med hint av historien og Christiania-bohemene, sier Næss til magasinet Horeca/Horecanytt.no.

Totalt skal det nå investeres 140 millioner kroner på hotellet, og arbeidet vil settes i gang så snart julesesongen har roet seg.

Renoveringen – i korte trekk

140 rom skal renoveres.

Her er – i korte trekk, hva som skal endres på hotellet det nærmeste halve året:

* Ny resepsjon/lobby med lobbybar (ferdig mars/april 2016)

* 140 rom og baderom skal renoveres (ferdig mars/april 2016)

* Nytt treningsrom (ferdig mars/april 2016)

* Hotellets takterrassebar Etoile Bar skal renoveres og får et nytt konsept (ferdig april 2016)

* Toppsuiten Christian Radich skal renoveres med blant annet direkte heisinngang (ferdig våren 2016)

* Mat- og drikkekonseptet skal endres (ferdig vår 2016)

* Arrangement/bankettavdelingen skal renoveres (ferdig sommer 2016)

Inngang fra Rosenkrantz gate i en periode

Grand Hotel i Karl Johans gate i Oslo.

Det blir noe redusert drift på hotellet fra januar til mars, men fra april er det igjen full drift.

– Når resepsjon og lobby skal renoveres, må vi stenge inngangen fra Karl Johans gate, og bruke bankettinngangen fra Rosenkrantz gate (januar-mars). Men også herfra vil gjestene få tilgang til alle fasiliteter som er nødvendig, forteller Grand-direktøren.

Når hotellet åpner for fullt igjen april, vil de som kommer inn i resepsjonen, møte et helt nytt lobbyområde.

– Vi skal åpne opp, og lage et større areal, der vi knytter «platået» nærmere opp mot resepsjonen. Dessuten skal vi etablere en egen lobbybar/lobbylounge – som skal bli hotellets nye møteplass, sier Fredrikke Næss.

Appellerer til sansene

I det nye lounge- og barområdet skal det appelleres til alle sanser, der lukt og lyssetting er sentrale elementer, forklarer Fredrikke Næss

Lobbyen og resepsjonen på hotellet har aner helt tilbake til 1957, da den ble endret etter en brann på hotellet. Ny resepsjonsdisk kom på plass på 1980-tallet, mens loungeområdet ble endret i forbindelse med renoveringen av Restaurant Palmen for tre år siden.

Slik blir korridorene på "nye" Grand Hotel.

Les også: 140 år med Grand Hotel (publisert august 2014)

– Nå skal alt endres, med enhetlig design. Det nye lounge- og barområdet skal være inviterende og inkluderende – rett og slett et sted der du har lyst til å oppholde deg. Her skal det appelleres til alle sanser, der lukt og lyssetting er sentrale elementer, forklarer Fredrikke Næss, som legger til at Grand Hotel vil avsløre flere prosjekter og fremfor alt hotellets nye mat- og drikkekonsept i løpet av vinteren.

Du kan lese mer om renoveringen på Grand Hotel på Grand.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS