Maren Bjerkeli er hovedkokk for nye restauranten Grow på Vulkan i Oslo. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Maren Bjerkeli er hovedkokk for nye restauranten Grow på Vulkan i Oslo. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Norges første EAT-inspirerte restaurant har åpnet i Oslo

Den nyåpnede restauranten Grow på Vulkan i Oslo er en del av ps:hotel by Nordic Choice, og er et samarbeid mellom EAT, Nordic Choice Hotels og Bama.

Publisert
Fredag 13. desember 2019 ble Norges første EAT-inspirerte restaurant innviet på Vulkan i Oslo. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Fredag 13. desember 2019 ble Norges første EAT-inspirerte restaurant innviet på Vulkan i Oslo. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Menyen består av retter som er hovedsaklig plantebaserte og inspirert av anbefalingene til EAT Lancet-rapporten om sunn og bærekraftig mat.

Fredag 13. desember ble Norges første EAT-inspirerte restaurant innviet på Vulkan i Oslo.

Maren Bjerkeli, som tidligere har jobbet på Pjoltergeist, Cru og BA 53, er ansatt som hovedkokk på Grow. Majoriteten av ansatte ved ps:hotel by Nordic Choice er på arbeidstrening i regi av NAV, og sammen med teamet på Grow tilberedes sesongbaserte retter med kortreiste ingredienser til hotellets gjester og andre besøkende.

Mange av rettene på Grow er plantebaserte. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Mange av rettene på Grow er plantebaserte. (Foto: Nordic Choice Hotels)

En viktig milepæl for EAT

– Grow markerer en viktig milepæl for EAT. Dette er Norges første EAT-inspirerte restaurant, og ambisjonen er å skape enda flere samarbeid fremover. Grow utvikler morgendagens kokker og inspirerer samtidig gjestene til å spise mer plantebasert mat. Det er vinn-vinn for både ansatte på ps:hotel by Nordic Choice og gjestene som spiser maten. Jeg har allerede prøvesmakt menyen og er virkelig imponert, sier grunnlegger av EAT, Gunhild Stordalen.

Etter endt arbeidstrening hos ps:hotel by Nordic Choice og Grow vil de ansatte få et kursbevis på at de har god kunnskap om bærekraftig matlaging og plantebasert mat. Dette vil også innebære kompetanse om reduksjon av matsvinn, og bruken av bærekraftige og næringsrike råvarer.

Målet er at denne kunnskapen, som i dag er en mangelvare i hotell- og servicebransjen, vil kunne overføres til andre hoteller i Nordic Choice Hotels, dit majoriteten av de ansatte fra ps:hotel by Nordic Choice starter i praksis etter 3-4 måneder med arbeidstrening.

Norske, kortreiste og sesongbaserte råvarer

Alle råvarene man får servert hos Grow er norske, kortreiste og sesongbaserte. Menyen består av hovedretter med innslag av kjøtt og fisk, samt desserter som er plantebaserte. Dette, kombinert med medium-størrelser på rettene, bidrar til mindre matsvinn og rimeligere priser enn hos andre restauranter.

– Nordic Choice har vært stolt samarbeidspartner av EAT siden initiativet ble skapt i 2014, og hotellene våre jobber aktivt med å fremme god, sunn og bærekraftig mat. Derfor er det ekstra spennende at vi her klarer å skape tydelige synergier mellom samarbeidet vårt og matsatsningen vår, samtidig som vi gir ansatte og mennesker som har falt utenfor verdifull arbeidstrening. Vi er utrolig stolte av Grow og ps:hotel by Nordic Choice og håper mange tar turen innom for å få seg en smaksrik matopplevelse, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS