lick to add image caption

Stort virusangrep mot hotellkonsern

I etterkant av virusangrepet natt til 2. desember, har Nordic Choice Hotels gjennom helgen arbeidet med å kartlegge omfanget av virusangrepet på IT-systemene.

Publisert

Natt til 2. desember ble Nordic Choice Hotels rammet av et virusangrep på sine IT-systemer. Viruset slo ut systemer for bookinger, inn- og utsjekk, samt betalingsløsninger.

Etter hendelsen har man jobbet døgnet rundt med interne og eksterne ressurser for å få oversikt over omfanget av angrepet, samt gjenopprette systemene for at driften på hotellene kan gå tilbake til normalt.

Fått på plass erstatningsløsninger

– Vi har gjennom helgen klart å få på plass erstatningsløsninger på de fleste av hotellene våre. Nå pågår arbeidet for fullt med å få alle tilbake i normal drift, noe vi tror vi er ferdig med i løpet av noen dager, sier viseadministerende direktør i Nordic Choice Hotels, Bjørn Arild Wisth.

Nordic Choice Hotels informerte Datatilsynet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet om angrepet samme dag. Våre undersøkelser gir på nåværende tidspunkt ingen indikasjon på at data er lekket, men vi kan ikke utelukke det. Derfor medfører hendelsen en risiko for at informasjon om gjestenes bookinger kan være på avveie. Denne informasjonen består av navn, epostadresse, telefonnummer, dato for besøket og eventuelle opplysninger gjesten kan ha oppgitt i forbindelse med sitt besøk. Det er ingenting som tyder på at kort- eller betalingsinformasjon er lekket.

Mulig informasjon på avveie

– Vi vet det ennå ikke sikkert, men siden vi ser at det kan være en risiko for at informasjon er på avveie, velger vi heller å opplyse om det nå, slik at gjestene våre kan være ekstra obs på eventuelle mistenkelige tekstmeldinger, telefonoppringninger eller eposter, forteller Wisth.

Viruset er et såkalt løsepengevirus, som kalles «Conti». Nordic Choice Hotels har valgt å ikke ta kontakt med dem som står bak angrepet og har heller ikke mottatt et konkret krav fra disse. Forholdet er anmeldt, og selskapet vil bistå politiet i etterforskningen med all tilgjengelig informasjon.

– Klart oss på grunn av fantastiske ansatte

I en travel førjulstid har hendelsen dessverre ført til litt lengre kø og ventetid som følge av manuell drift på hotellene. Mange er nå tilbake i tilnærmet normal drift, og i løpet av bare noen dager skal nye systemer være oppe på alle de berørte hotellene.

– Vi må berømme våre ansatte som har stått på helt utover det vanlige for å ta hånd om gjestene. I tillegg vil vi takke for all forståelse og tålmodighet vi er blitt vist gjennom disse dagene. Å måtte håndtere ett virus var allerede krevende. Å måtte håndtere to var helt ekstremt, men vi har klart oss på grunn av våre helt fantastiske ansatte, sier Wisth.

Nordic Choice Hotels jobber kontinuerlig med å håndtere situasjonen og beklager de ulempene dette medfører for gjester, kunder og ansatte. Besøk Nordicchicehotels.no for mer informasjon

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS