Kombucha, et alkoholfritt alternativ. (Foto: Råstad Foods AS)

Et alternativ når det ikke kan serveres alkohol

Råstad kombucha er et håndbryggeri på Sem i Vestfold. De har brygget siden 2015, og deres kombucha produseres på utvalgte te-sorter og friskpressede bær.

Foto: Råstad Foods AS.

– Vi er et hardtarbeidende kombuchabryggeri i hjertet av Vestfold. Vi tapper fortsatt for hånd, selv om vi er et av Norges største. Vår filosofi er at vi skal lage en kombucha som alle vil like, sier Heidi Råstad hos Råstad Foods AS.

– Nå for tiden som det ikke er lov å servere alkohol på alle spisesteder og hoteller, er kombucha en svært god erstatning for både brus og alkoholholdig drikke. Råstad kombucha har allerede vært servert på enkelte restauranter i en årrekke med stort hell. Når kunden etterlyser noe annet enn brus og alkohol er Råstad kombucha et svært godt alternativ, legger hun til.

Brygget siden 2015

Foto: Råstad Foods AS

– Vi har brygget siden 2015, og vår kombucha produseres på utvalgte te-sorter og friskpressede bær. På denne måten får vi den friske, søte bærsmaken som balanserer et godt måltid. Vi har tre smaker; bringebær, jordbær-rabarbra og Ingefær. Vi står på trappene med en fjerde smak, fersken, forteller Råstad, og fortsetter:

– Jeg startet en liten kombucha-produksjon i 2015 for å teste markedet, Kombucha var et ganske ukjent produkt den gangen. Smaksprøvene fikk bein å gå på, og jeg skjønte at det kunne være et marked for fermentert drikke. Jeg startet AS i 2016 og begynte å selge inn til kjøpmannseide dagligvarebutikker, kafeer og restauranter. I 2017 ville lokalmatavdelingen i Norgesgruppen ha oss med, og på nyåret 2018 var vi inne i Asko-systemet. Siden kombucha var en ny type leskedrikk så har det tatt litt tid å få rotfestet seg i markedet, men nå ser vi en fin vekst.

Råstad kombucha

Råstad kombucha er fermentert drikke. Det vil si at te og naturlig rørsukker kokes sammen før det fermenteres i en tank sammen med gjær og bakteriekultur. Da spises sukker opp og den sunne bakteriekulturen oppstår.

Når det så tilsettes friske, pressede bær og frukter får de den unike helsebringende drikken, Råstad kombucha.

Kombucha drikkes i mange land etter et tungt måltid siden den sies å regulere fordøyelsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS