Nytt nummer av magasinet Horeca

Årets sjette utgave av magasinet Horeca i 2016, magasinets 48. årgang, er nå på vei til abonnentene. Det 84-sider store bladet er spekket med interessant stoff for bransjefolk.

Publisert

Den store reportasjen i denne utgaven handler om beter. Vi har fulgt produksjonen fra a til å hos Roy Hasle & co på Hasle gård i Rygge, og til slutt vært med betens ferd helt til den ligger delikat anrettet på en tallerken på Støtvig Hotel, bare noen få kilometer unna.

– Jeg slutter aldri å la meg fascinere av hvilke muligheter et lite frø gir. Tenk deg; et halvt kilo frø blir til fem tonn beter. Det sier litt om hvilket potensial som ligger i et lite frø, sier en engasjert Roy Hasle i artikkelen i det dette nummeret av Horeca.

Les mer i magasinet Horeca, nummet 6 2016

Frokostvinner fra nord

Thon Hotel Lofoten vant nylig kåringen av Norges beste hotellfrokost i 2016. Vi har besøkt hotellet, og sett nærmere på hva som skjer på Svolvær-hotellet.

– Satsingen på mat og drikke har definitivt båret frukter, sier hotelldirektør Erik Taraldsen, som for øvrig også er vårt portrett i Horeca nummet 6 2016.

Nå i oktober klarte hotellet, som det første siden 2005, og frata Scandic Nidelven tittelen som landets beste frokosthotell.

Les en stor artikkel om Thon Hotel Lofoten i Horeca nummer 6 2016

Les også: Thon Hotels har overtatt frokosthegemoniet

Senja Matstudio

Siden 1996 har Eirik Nilssen drevet Impuls Reklamebyrå i Tønsberg – med et sterkt søkelys på mat.

Nå er Senja Matstudio en realitet.

– Dette skal være kulinarisk møtested for matglade og naturfrelste, sier Nilssen, som har hatt god hjelp av Odd Ivar Solvold mot det endelige resultatet.

Les mye mer om spennende Senja Matstudio i magasinet Horeca (nummer 6 2016)

Hardkjøret har begynt

Allerede 1. august samlet Christopher W. Davidsen hele team CWD og installerte seg på Kronen Gaard i Sandnes, i hjemkommunen Rogaland. Hotellet har velvillig stilt lokaler til disposisjon hvor det nå er bygget et identisk kjøkken som konkurransekjøkkenet i Lyon.

Der skal mesterne bruke tiden til å terpe på smaker, garnityr og designet som skal imponere dommerne og forhåpentlig gi full score under VM i januar. Et sted mellom 60-70 ganger regner de med å lage rettene innen de vender snutene mot Frankrike.

Les mer om forberedelsene i dette nummeret av Horeca

Knutekål

Tradisjonsmat som er blitt spennende igjen. Per Odd Gjestvang dyrker grønnkål, svartkål, rød spisskål og en rekke andre kålarter. Nå tror han på knutekål som en fremtidig vinner på proffkjøkkenet.

Her har det vært dyrket kål i generasjoner. Gjestvang tok over familiegården Nordre Vang i 1994. I Totenvika, med Mjøsa som nærmeste nabo, dyrker han kål av alle slag, men også løk, purre, gulrot og stangselleri.

Les mer om knutekål i Horeca nummer 6 2016

Stuen i Ålesund -typebedrift i dette nummeret

Kundene har funnet frem igjen. Etter to år mer eller mindre innestengt mellom byggeprosjektene, er det igjen kø for å kjøpe fish and chips eller softis hos Stuen i Ålesund.

– Det vanskeligste har vært å planlegge bemanningen, sier Frode Stuen.

Matverten i Ålesund har holdt åpent, tjent penger, men det har ikke vært enkelt.

Andre større reportasjer

I tillegg kan du også i denne utgaven lese en stor temadel om kaffe, og større reportasjer om NM i kokkekunst 2016, vin fra Luis Pato i Bairrada i Portugal, den nye Cognacboka av forfatter Arnt Steffensen, og om den nye loven om offentlige anskaffelser som ble vedtatt i juni. Reiselivsbedrifter går foran med kontroll av miljø og samfunnsansvar på egne innkjøp

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden Rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS