Bunnahabhain Distillery ligger på Islay (Foto: Altia)

Lanserer eksklusivt singelfat for skandinaviske whiskyfans

Bunnahabhain Distillery har nå lansert et nøye utvalgt singlefat – kun for whiskyfans i Skandinavia. Whiskyen er tilgjengelig for norske fans i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Bunnahabhain (uttales Bunn-na-ha-venn) ligger på den isolerte nord-østre enden av Islay ved elven Margadale, derav navnet Bunnahabhain som betyr elvemunning på gælisk.

Bunnahabhain Single Cask Muscat Hogshead Finish Scandinavia Exlusive. (Foto: Altia)

Historien til Bunnahabhain begynte i 1881, opprinnelig produserte man utelukkende whisky brukt i blended whisky, men i 1979 ble deres første single malt; 12 YO lansert. Bunnahabhain skiller seg vesentlig fra andre Islay singlemalts, hovedserien er kjent for en mykere smaksprofil uten sterkt innslag av torv og røyk, det er to årsaker til dette. Først og fremst benyttes «unpeated» maltet bygg i destillasjonsprosessen, i tillegg har man den fordelen at Margadale-kilden ligger like ved destilleriet med tilgang til rent kildevann, som renner bort fra de torvaktige myrlandskapene som preger Islay.

Denne single cask limited-edition tar oss med på en reise som begynner i Frankrike med et utsøkt Muscat Hogsead-fat. Denne whiskyen tilbrakte de siste tre år av modningen på dette spesielle hogshead-fatet, på Bunnahabhain Bay, før den ble spesielt valgt for Skandinavia og tappet på flaske – med cask strength.

Bunnahabhain Single Cask Muscat Hogshead Finish Scandinavia Exlusive

Alkoholstyrke: 56,5 %

Varenr.: 12633201 (Vinmonopolet)

Volum: 70 cl

Pris: 2500 kroner (Vinmonopolet, bestilling)

Kun 367 flasker i salg, fordelt på Sverige, Finland og Norge

Norsk importør: Altia

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS