
Eksklusiv smak av Skottland
Åtte utvalgte whiskyvarianter gir deg smaken av Skottland. Diageo presenterer årets spesial-lanseringer fra sin «Single Malt Scotch Whisky»-linje, inspirert av temaet «Rare by Nature».
Lanseringen er sammensatt av whiskyekspert Dr. Craig Wilson, og består av åtte utvalgte «cask strength» (opprinnelig styrke, ikke utvannet) single malt-whiskyer. Samtlige er hentet fra noen av Skottlands mest banebrytende destillerier.
Les mer om de forskjellige whiskyene lengre ned i saken
Utforsker
Lanseringen utforsker forskjellige alder og eksperimentelle modningsprosesser, samt introduserer den første utgaven av whisky ferdigstilt i karibiske romtønner. Den usedvanlige naturen som omgir de enkelte destilleriene har inspirert linjen, og de ulike whisky-flaskene er alle dekorert med intrikate illustrasjoner og tegninger.
– Jeg har utviklet årets «Special Releases Collection» spesielt for whisky-entusiaster, i samarbeid med noen av mine favoritt-destillerier i Skottland. For dem som verdsetter krydrede smaker anbefaler jeg Cardhu, mens om du foretrekker en dypere, mer intens smak er 21-årige Mortlach et godt valg. For de eventyrlystne og nysgjerrige er det verdt å sjekke ut Pittyvaich, som årets eneste variant fra et «ghost distillery» (deadstock whisky fra nedlagte destillerier) er den helt uforglemmelig, uttaler Diageos «Master Blender», Dr. Craig Wilson.
Fra små til de store
Den unike sammensetningen viser mangfoldet, med produksjoner fra både verdenskjente industriledere til små, lokale destillerier. Lanseringen er verdt å merke seg for enhver whisky- og spritentusiast.
Samlingen inkluderer blant annet Pittyvaich, fra Speyside «ghost distillery», ferdigstilt i originale eks-bourbon tønner, en sjelden utgave av Dalwhinnie, modnet i hogshead-tønner fylt i 1989, Talisker, en Isle of Sky-klassiker gjort i «pot-still» karibiske rom-tønner, samt tradisjonsrike Lagavulin, et utmerket eksempel på Islay-destilleriets karakter.
Spesial-lanseringene for 2020 er tilgjengelig i begrenset antall på Vinmonopolet fra tidlig november.
Under kan du lese mer om de forskjellige whisky-typene.
Cardhu 11-årig

Region: Speyside
Alkohol: 56,0 % Tønne: Fra «refill», ny, og eks-bourbon amerikansk eik.
12 flasker i Norge.
Pris: 1099 kroner
Cragganmore 20-årig

Region: Speyside
Alkohol: 55,8 % Tønne: Fra «refill» tønner og nye, forkullede tønner.
Spesialbestilling.
Pris: 1999 kroner
Dalwhinnie 30-årig

Region: Highland
Alkohol: 51,9 % Tønne: Fra «refill» oksehode-tønner.
6 flasker i Norge.
Pris: 5999 kroner
Lagavulin 12-årig

Region: Islay Alkohol: 56,4 % Tønne: Fra «refill» amerikanske eiketønner.
12 flasker i Norge.
Pris: 1399 kroner
Mortlach 21-årig

Region: Speyside
Alkohol: 56,9 % Tønne: Fra Pedro Ximenez & Oloroso Sherry-krydrede tønner.
6 flasker i Norge.
Pris: 6699 kroner
Pittyvaich 30-årig

Region: Speyside
Alkohol: 50,8 % Tønne: Fra «first fill» eks-bourbon tønner.
6 flasker i Norge.
Pris: 4299 kroner
Talisker 8-årig

Region: Isle of Skye
Alkohol: 57,9 % Tønne: Fra «pot-still» karibiske rom-tønner
12 flasker i Norge.
Pris: 1099 kroner
The Singleton of Dufftown 17-årig

Region: Highland
Alkohol: 55,1% Tønne: Modnet i amerikanske «refill» eiketønner.
12 flasker i Norge.
Pris: 1399 kroner