Får Sven Erik Renaa og RE-NAA en stjerne, som den første utenfor Oslo? (Foto: Morten Holt)

Nå kommer den nordiske Michelin-guiden

Onsdag 24. februar lanseres den andre nordiske Michelin-guiden – denne gangen med nytt navn. Vi bør ha fått med nye norske restauranter, to av de fire som har vært med det siste året er og vil nemlig bli lagt ned.

Publisert

I 2015 ble Oslo-restaurantene Maaemo (to stjerner), Statholdergaarden, Fauna og nå nedlagte Ylajali tildelt stjerner i guiden. Nå er det også bestemt at Fauna skal legges ned til sommeren. Året før forsvant Bagatelle, som også hadde en stjerne. Det betyr at tre av fem norske Michelin-restauranter har forsvunnet eller vil forsvinne i løpet av kort tid.

Les også: Disse norske restaurantene fikk stjerner i Guide Michelin i 2015

Aldri utenfor Oslo

Denne gangen heter guiden Michelin Nordic Guide (i fjor het den Michelin Guide Nordic Cities 2015), som gir et lite håp om at Michelin-inspektørene har sett litt utenfor de aller største byene.

Kontrast er en av de heteste nye Michelin-kandidatene i år.

Les også: Nordisk Michelin-guide skifter navn

Lanseres onsdag formiddag

Den nye nordiske frittstående Michelin-guiden lanseres i morgen, onsdag 24. februar – på formiddagen. Vi regner med at Fauna fortsatt er med selv om den stenges i juli, men er det andre norske restauranter, både i og utenfor Oslo, som har fått plass i den nye guiden?

Aldri tidligere i Guide Michelins historie har noen restaurant utenfor Oslo i Norge blitt tildelt en stjerne.

Får Sven Erik Renaa og RE-NAA en stjerne, som den første utenfor Oslo? (Foto: Morten Holt)

Her er noen Oslo-kandidater: Kontrast, Feinschmecker, Restauranteik, Oro Bar & Grill, Vaaghals og Restaurant Festningen, Lysverket, Charles & De, Renaa

Nye stjerne-restauranter utenfor Oslo?

Ellers er Renaa en høyaktuell kandidat i Stavanger, der også Spiseriet og Tango er kandidater for en stjerne. Credo og To Rom og Kjøkken nok er de heteste kandidatene i Trondheim, som de har vært lenge - uten å få uttelling i guidem.

I Bergen er Colonialen og spesielt Lysverket aktuelle.

I nord er nok 4 Roser i Harstad eller Tromsø de mest aktuelle Michelin-kandidatene.

Les mer om RE-NAA, Torill og Sven Erik Renaa her (NRK.no/rogaland)

Noen utenfor byene?

Vi håper også at Michelin-inspektørene også har tatt en tur utenfor de aller største byene, der tre tidligere norske Bocuse d’Or-vinnere driver sine steder (noe vi for øvrig også håpet på i fjor...)

For Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll, med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen, og Bocuse d’Or-vinner Geir Skeies to Brygga 11-restauranter, i Sandefjord og på Stord, bør med i vurderingen. Det samme bør definitivt Charles & De i Sandnes, som drives av Charles Tjessem, som vant Bocuse d’Or i 2003.

Her kan du lese hvordan noen av Norges toppkokker tror det går (Godt.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS