Elevene Ruben Lund og Marte Bekkedal Limam fra Nannestad videregående skole legger opp mat, og kontrolleres av Daniel Skedsmo. (Foto: Nannestad videregående skole)

Fremtidens kokker skal hedres

Nannestad videregående skoles kantine, som drives av den kommende generasjon kokker og som vant sølv i kåringen av «Årets matgledebedrift» i 2016, skal nå hedres.

Publisert
Matfaglig ansvarlig i Tine Partner, Pål Jetmundsen (fra venstre), salgsdirektør i Tine Partner, Terje Døsrønningen, avdelingsleder restaurant og matfag hos sølvvinner Nannestad videregående skole, Mark Hickton og Ørjan Johannessen. (Foto: Tine Partner)

I fjor høst ble Thon Hotel Lofoten kåret til «Årets matgledebedrift» av Tine Partner. Nannestad videregående kantine og Vålerengen bo- og servicesenter stakk av med henholdsvis andre- og tredjeplassen.

Nå nylig var ekteparet Ingunn og Stian Haugnes fra Thon Hotel Lofoten i Lyon og på Bocuse d’Or 2017, som var hovedpremien. Nå skal Nannestad videregående skole hedres.

Dette skrev vi i oktober i fjor, da Thon Hotel Lofoten vant prisen

Kokker fra Nannestad videregående skole i aksjon på TineCup. Til venstre kokk Pål Jetmundsen hos Tine Partner. (Foto: Nannestad videregående skole)

Johannessen & co besøker skolen 16. februar

16. februar får nemlig skolen besøk av Bocuse d’Or-vinner fra 2015, Ørjan Johannessen, samt to av Tines egen kokk Pål Jetmundsen og baker og konditor Berhard Azinger (tidligere gullvinner i OL konditor og tidligere landslagssjef for konditorlandslaget).

Om vinneren av sølvplassen, Nannestad videregående kantine, sier juryen at det oser av matglede og stor kunnskap fra start til mål.

«Stedet drives av vår kommende generasjon kokker. Dette er en utdanningsinstitusjon vi vil ha flere av. Her er rekruttering til bransjen den aller viktigste lederstjernen. Elevene lærer å drive kantine, og lager det meste av maten fra bunnen med egenproduserte kjøtt-, fisk- og bakervarer. Målene for bedriften er klare: Kun det beste er godt nok! Våre mattradisjoner blir også godt tatt vare på. Kantinen er et samlingspunkt og selve «hjertet» på skolen. Alle spiser her. Fra rektor til lærere, til elever og folk i nærmiljøet», heter det i jurybegrunnelsen.

Juryen

Vinnerne ble kåret av en jury bestående av representanter fra Tine Partner og mesterkokk Ørjan Johannessen, som var årets juryformann. Foruten Johannessen besto i juryen for «Årets matgledebedrift 2016» av Terje Døsrønningen (salgsdirektør i Tine Partner), Pål Jetmundsen (matfaglig ansvarlig i Tine Partner) og Brita Unnerud (produktgruppesjef i Tine Partner).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

 «Årets matgledebedrift»

Konkurransen «Årets matgledebedrift» er en tradisjonsrik konkurranse, som arrangeres av Tine Partner – i 2016 for niende gang. Søkelyset settes spesielt på den innsats som gjøres for å spre matglede til gjestene gjennom gode matopplevelser og inspirerende aktiviteter.

Årets Matgledebedrift er en landsomfattende konkurranse med mål om å skape gode og sunne matopplevelser. Det er også en feiring av matkultur og bordets gleder, og hyller storhusholdningsbedriftene som skaper matglede utenom det vanlige.

Powered by Labrador CMS